Groot Biegel Sprookjesboek - Paul Biegel & Charlotte Dematons


Meesterverteller Paul Biegel schreef vanuit zijn befaamde schrijfstoel het ene geliefde verhaal na het andere. In deze bundel zijn dertig van zijn allermooiste verhalen verzameld. Of Biegel nu schrijft over een zwaan die naar de sterren vliegt, een geheimzinnig wolkenschip of over een hobbelpaard dat ’s nachts tot leven komt – met zijn betoverende pen neemt hij je mee in adembenemende avonturen. De illustraties in het boek werden gemaakt door Charlotte Dematons, die in haar tijdloze stijl de magische Biegelsfeer perfect wet te verbeelden. (flaptekst)

Sinds bekend werd dat dit Sprookjesboek zou uitkomen, kon ik niet meer wachten! De dertig mooiste verhalen van Paul Biegel met illustraties van Charlotte Dematons. Dat belooft veel goeds.

 

Het stelt zeker niet teleur. Ik ben iemand die dacht alles van Paul Biegel te hebben gelezen, maar dat bleek niet zo te zijn. Bijna geen enkel verhaal uit deze bundel kende ik al. Wat een verrassing! Elk verhaal is stuk voor stuk origineel en leest als een trein. Wat een fantasie had Biegel. Wie verzint er een kabouter van een geheimzinnig wolkenschip? Of een Zoute Goudvis? Sommige verhalen zijn wat voorspelbaar en andere lopen juist compleet anders af dan je verwacht. In deze verhalen laat Paul Biegel zijn kracht als meesterverteller gelden. Met dertig verhalen is er altijd een verhaal favoriet en een verhaal dat je minder aanspreekt, maar geen enkel verhaal is simpel of een opvuller.

 

Wat ook mooi is aan de verhalen van Biegel is dat hij geen enkel thema vermijdt. Zoals bijvoorbeeld de dood. Dit komt voor in sommige verhalen alsof het de normaalste gang van zaken is en daardoor is het niet heftig of verdrietig maar hoort het gewoon bij het verhaal. Knap gedaan.

 

De nieuwe illustraties van Charlotte Dematons zijn geweldig. Persoonlijk vind ik ze zelfs nóg beter dan de grote platen in haar zoek- en kijkboeken. De illustraties zitten vol met details, leuke figuren en diversiteit en haar kleurgebruik is sfeervol.

 

Hulde voor Uitgeverij Gottmer. Er is goed nagedacht over de vormgeving van dit boek, de bladspiegel en welke verhalen er zijn gekozen. Een mooie bundel die je gewoon in je kast moet hebben staan! Tot nu toe voor mij het beste boek van 2021. En dan te bedenken dat Paul Biegel in 2006 is overleden, maar nog steeds weet deze auteur mij te raken met zijn fantasie en schrijfstijl.  


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.