12 boeken die mijn leven beschrijven


Welke 12 boeken zijn op dit moment belangrijk voor mij? Hieronder beschrijf ik kort waarom! 


Waarom je kinderboeken moet lezen zelfs al ben je oud en wijs – Katherine Rundell

Een recent essay over het lezen van kinderboeken als volwassene. En dit boek slaat compleet op mij en ik vind het waanzinnig dat dit zo onder de aandacht wordt gebracht.

Bang voor meester Tark?! – Sanne de Bakker

Een boek dat ik ontzettend veel heb gelezen als kind. De knuffelwinkel, het leuke kleine huisje. Fantastisch!

En de groeten van groep acht – Jacques Vriens

Een boek met het heftige thema pesten. Maar de manier waarop het wordt beschreven is ontzettend mooi en heeft mij geholpen in moeilijke tijden.

De vakantie van de Steenstraat (en alles wat er in de bush gebeurde) – Elizabeth Honey

Een boek waarin ik als kind kon wegduiken, even alles vergeten en gewoon plezier maken. En dromen van zelf op zo’n vakantie gaan! 


Robbie en zijn gave tantes – Alan Temperley

Mijn moeder vroeg mij een boek op te halen bij de bruna, die had ze besteld. Ik er heen, was het dit boek. Voor mij. Ik had hem al heel vaak van de bieb geleend en nu had ik hem zelf!

Pinkeltje – Dick Laan

Dit geldt voor de gehele serie. Ik heb de boeken verslonden en wat wilde ik graag een Pinkel zijn. Al die geweldige avonturen en uiteindelijk Pinkeltjesland! Als kind vond ik dit helemaal geweldig.

Verhalen van de boze heks – Hanna Kraan

Deze verhalen werden mij al voorgelezen. En toen Hanna Kraan kwam signeren in de kinderboekwinkel bij ons in de stad kon ik niet heen… gelukkig was de eigenaresse zo lief om er eentje te laten signeren voor me!

De kinderen van Bolderburen – Astrid Lindgren Door dit boek ben ik gaan houden van Scandinavië, de Zweedse cultuur/feesten en het onbezorgde leven in de natuur. Op een dag naar Scandinavië verhuizen? Ik sluit het niet uit!

 

 


De Prinses van Ploenk – Henk Hardeman

Mijn kennismaking met Henk Hardeman. De juf las dit boek voor in groep 7 en ik was meteen verliefd! Wat een topschrijver en wat een heerlijke boeken maakt hij.

Het grote heksenboek – diverse auteurs waaronder Paul Biegel, Hans Andreus etc.

Een boek met allemaal verhalen over heksen. Echt genieten. Ik kon dit boek blijven lezen en bekijken. Magie vind ik sowieso interessant, als het maar niet te overdreven wordt. En dit boek overdrijft niet!

Villa Fien – Janneke Schotveld

Door de geweldige omslag van Annet Schaap wilde ik dit boek lezen. En daar heb ik nooit spijt van gehad. Wat een ontwapenend debuut en nu ben ik super fan van Janneke Schotveld.

Buurman Brombeer – Ciara Flood Dit weten mijn trouwe volgers ondertussen wel. Voor mij één van de beste prentenboeken ooit gemaakt. De sfeer, het verhaal en de prachtige illustraties laten mij elke keer weer genieten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb