Monsterjagen voor beginners - Ian Mark


Let op! Dit boek bevat:

Ogers!

Boereuzen!

Zombaby’s!

Korstige Harige Snotsmikkelaars!

 

Op monsters jagen kan niet moeilijk zijn, toch? (flaptekst)

De kaft van Monsterjagen voor beginners is vrolijk en super uitnodigend. Het maakt nieuwsgierig naar dit boek. Wanneer je door het boek bladert, valt meteen de speelse vormgeving en de ruime bladspiegel op. Sommige woorden zijn dik gedrukt, groter of in een ander lettertype dan de rest van het boek. Het nodigt uit tot lezen. Dit wordt nog versterkt door de illustraties en het omslag van Louis Ghibault. Zijn tekeningen zijn soms paginagroot, maar ook kleine illustraties komen voorbij. Ze vullen het verhaal goed aan en zijn mooi geïntegreerd in het boek.

 

Ook kom je tijdens het lezen pagina’s tegen uit het Monsterjagen voor beginners-boek, dat is een boek over Monsterjagen wat de hoofdpersoon leest. Daarnaast zijn er pagina’s helemaal zwart, omdat het verhaal zich op dat moment onder de grond afspeelt. Dit zorgt voor extra sfeer tijdens het lezen.

 

Het verhaal wordt in de ik-persoon verteld door Jack. Hij heeft veel humor, maar kan ook serieus zijn. Erg knap hoe Ian Mark in de belevingswereld van een kind stapt en zo doeltreffend het verhaal kan beschrijven. Je hebt tijdens het lezen het gevoel dat je een soort handboek van Jack leest. Hij maakt onderaan de pagina’s aantekeningen waardoor je als lezer soms echt even hardop moet lachen.

 

De schrijfstijl van Mark is spannend en vol humor en actie. Wanneer je begint te lezen, kun je niet meer stoppen. Hoewel het verhaal natuurlijk gaat over monsterjagen gaat het over nog veel meer: vriendschap en samenwerken, maar ook over acceptatie en zelfs een stukje rouw. Alles komt samen in dit boek en dat resulteert in een onderhoudend boek vol actie en een mooie boodschap.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.