Nick en Charlie - Alice Oseman

Al twee jaar zijn Nick en Charlie een gelukkig stel. Maar Nick begint na de zomer met zijn studie aan de universiteit en Charlie is doodsbang dat een langeafstandsrelatie gedoemd is om te mislukken. Hij durft het er alleen niet met Nick, die er heel erg naar uitkijkt, over te hebben. Al hun vrienden zijn overtuigd dat hun relatie alles zal overleven, maar door alle verwachtingen slaat bij Charlie de twijfel toe: is hun liefde sterk genoeg om long distance te overleven? (flaptekst)

Het zal de lezers van mijn recensies niet verbazen dat ik een fan ben van Alice Oseman en haar Heartstopper-reeks. Maar ook Liefdeloos, een losstaand boek, vond ik fantastisch. Nu is er weer een novelle vertaald, die zich afspeelt na de Heartstopper graphicnovels. En dat maakt me enthousiast, maar ergens vind ik het ook wat vreemd. Want de Heartstopper-reeks is nog niet afgerond en door dit boek te lezen weet je dus al hoe die serie gaat aflopen. Het lijkt een verkeerde volgorde.

 

Tijdens het lezen van de vorige novelle, Deze winter, kwam ik erachter dat mijn voorkeur ligt bij de geschreven boeken van Alice Oseman. De graphicnovels zijn leuk en goed, maar ik vind een leesboek toch prettiger. Er kan meer diepgang in worden verwerkt en dat maakt de verhalen indrukwekkender.

 

Wel vind ik het knap dat in één serie de graphicnovels en de novelles gewoon allebei kunnen bestaan. Het doet geen afbreuk aan elkaar. Het verhaal wordt goed uitgediept, de gevoelens van de personages komen mooi naar voren.

We lezen om en om vanuit Nick en Charlie. Daardoor krijg je ook beide kanten van het verhaal mee. Je voelt daardoor met beiden mee en wilt samen tot een oplossing komen.

 

De twijfel die ik had aan het begin van dit boek bestaat nog steeds. Het is een mooi boek, prettig geschreven en fijn om weer terug te gaan naar de Heartstopper-wereld. Maar nu weet ik dus al hoe het gaat aflopen. En dat maakt me nieuwsgierig naar de laatste twee delen in de Heartstopper-reeks die nog moeten verschijnen. Gaan deze mij dan nog wel verrassen? Ik ben benieuwd.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb