Obi en Tito Tapir - Mathilda Masters & Georgien Overwater


In de straat waar Obi woont, komen nieuwe buren. Het is een familie tapirs, maar dat moet absoluut geheim blijven… (flaptekst)

Het omslag van Georgien Overwater nodigt uit. Het kleurgebruik spat van het boek af en de vrolijke personages roepen haast de lezer om dit boek open te slaan. Erg goed gedaan, mede door de mooie typografie van de titel. Ook de flaptekst maakt mij nieuwsgierig. Er wordt weinig verteld. Hoe kan dit een boek vullen?

 

Nou, blijkbaar erg makkelijk. Mathilda Masters schrijft op een luchtige, speelse manier waardoor je als een raket door het verhaal schiet. Dit komt ook de extra informatie over de personages en de reisverslagen van de overleden buurvrouw. Door deze toevoegingen ben je benieuwd wat je op de volgende pagina aantreft.

De personages zijn stuk voor stuk leuk uitgewerkt. De vader van Obi, Mark (of door opa Kapitein stiekem Stijve Hark genoemd) is een redelijk stugge, maar lieve man. Opa Kapitein is een typische kapitein die nu in een huis woont (met een kasteel in de vorm van een schip). De boswachter, de tapirs en Mika zijn allemaal goed uitgewerkt en verschillend.

 

De rode draad door het verhaal wordt gevormd door de tapirs. Die volgens de buurtbewoners niet in de straat kunnen blijven. Wat op zich natuurlijk redelijk logisch is. Gelukkig heeft Obi al vriendschap gesloten met de baby Tapir, Tito, en hij gaat samen met Tito en Mika uit de dierentuin de Tapirs redden. Wat volgt is een doldwaas avontuur met onmogelijke gebeurtenissen. Maar juist daardoor is het grappig en zal de doelgroep zeker genieten van dit boek.

Het is dan misschien een redelijk standaard verhaal, Masters heeft leuke toevoegingen gedaan die origineel zijn. Sowieso de keuze voor Tapirs, maar ook de manier waarop de overleden gravin haar testament heeft verstopt is echt van deze tijd. Dit maakt het toch een verhaal dat nog niet eerder is geschreven.

 

De illustraties van Georgien Overwater zijn zoals we gewend zijn van deze illustratrice grappig, vrolijk en een goede aanvulling op het verhaal. Op elke pagina is wel een zwart-wit illustratie te vinden waar je echt even naar moet kijken.

 

Kortom, een ontzettend leuk boek om te lezen maar zeker ook om voor te lezen en te bekijken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.