Het geheim van de Malamander


Herbert Citroen van het Grand Hotel Nautilus weet dat het niet gemakkelijk is om gevonden voorwerpen terug bij hun eigenaars te krijgen - zeker wanneer het gevonden voorwerp geen voorwerp is, maar een meisje, Violet.

Niemand weet wat er gebeurd is met de ouders van Violet Purperwier. Heeft hun verdwijning te maken met het legendarische zeemonster, de malamander? (flaptekst)

Afgelopen januari kwam alweer het vijfde deel in deze serie van Thomas Taylor uit. Ik had nog geen enkel deel gelezen maar werd toch getriggerd. Uitgeverij Lannoo benaderde mij toen om deel één te lezen zodat ik kon beoordelen over deze serie iets voor mij is. Conclusie: deze serie is zeker iets voor mij. Ik heb oprecht genoten van het lezen. De setting is heerlijk. Het zou in de ‘normale’ wereld kunnen zijn maar toch zijn er genoeg vreemde en fantasy-achtige elementen verwerkt waardoor het toch aanvoelt als een andere wereld. Alle personages, de hoofdpersonen zeker, zijn allemaal goed uitgewerkt en interessant. Misschien zijn sommige bijpersonages zelfs interessanter dan Herbie en Violet. Want wie wil er nou niet rondsnuffelen in Grand Hotel Nautillus, of in het museum van de dokter of eten in Meeuwings Eetcafé? Owee aan Zee klinkt als een ultiem vakantieoord, wanneer je niet van warm weer houdt Ook is het beroep van Herbie, chef gevonden voorwerpen, een erg leuke vondst. Want wie wil dit nou niet zijn?

 

Het verhaal ontvouwt zich stukje bij beetje en is nergens voorspelbaar. Je bent net als Herbie en Violet nieuwsgierig en wilt dit avontuur tot een goed einde brengen. Maar dit boek leest met name zo goed door de schrijfstijl van Thomas Taylor. Hij benadert ons lezers rechtstreeks, hij gebruikt prachtige zinnen:

 

‘Zijn wenkbrauwen wandelen van de ene kant van zijn voorhoofd naar de andere.’

 

Hierdoor komt het boek, het verhaal en de personages echt tot leven. Je voelt de spanning en de emotie en wilt maar doorlezen. Na het lezen van dit boek wil ik alleen maar meer! Gelukkig zijn er nog vier andere delen, die ik zeker allemaal ga lezen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb