Formule 6 gekkigheid met een vleugje gevaar- Koen Vogels


Heb je dat ook wel eens? Dat je, voordat er iets speciaals gebeurt, dat al voelt aankomen?

En wat denk je? Het gebeurt nog echt ook!

In Formule 6 – gekkigheid met een vleugje gevaar – overkomt dit een jongen van negen jaar. Op een dag krijgt hij een nieuwe invalleerkracht, omdat zijn meester ziek is. Hij voelt meteen dat er iets geks aan die man is. Deze leraar heeft een groot geheim!

Al gauw komt onze held erachter wat dit geheim is… en hoe gevaarlijk dat is!

Hij zal hulp moeten zoeken, om de snode plannen van deze gemene leraar tegen te kunnen houden. Maar wie zal zijn verhaal geloven? (flaptekst)

 

Koen Vogels is leerkracht in het basisonderwijs. Dit is zijn eerste boek voor kinderen. Een boek over een gekke professor, een rare formule en een slimme hoofdpersoon. Dat lijken in ieder geval goede ingrediënten voor een leuk en spannend kinderboek!

 

Een erg leuk boek dat lijkt te zijn geschreven met veel plezier en kennis over kinderen van de doelgroep. Je kruipt in het verhaal in het hoofd van … en al zijn gedachten. Je kunt zijn denkwijze nauwgezet volgen en dat zorgt voor spannende momenten.

 

Het verhaal wordt redelijk uitgebreid verteld, wat soms resulteert in extreem veel tekst voor een heel klein momentje of een kleine gedachte. Daar is de eerste alinea al een voorbeeld van. Het idee is top en de schrijfstijl is fijn, maar het is nét te veel. Dat maakt dat je tijdens het lezen soms geneigd bent om stukken over te slaan, want als je iets verderop doorleest kom je moeiteloos weer in het verhaal.

 

De illustraties van Elly Bergmans zijn erg simpel en voegen weinig toe aan het verhaal. Het maakt de uitgave wat goedkoop.

 

Conclusie: een schrijver met veel potentie die goede ideeën en een prettige schrijfstijl heeft, maar die zijn verhalen sterker kan maken door korter en krachtiger te schrijven. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.