de Chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen - Tosca Menten
Speciaal voor iedereen die nog niet weet wat hij worden wil (of het al lang weet, maar toch nog twijfelt): een boek vol knotsgekke verhalen over vreemde, spannende, vieze, grappige, griezelige maar vooral WAANZINNIGE BEROEPEN! (flaptekst)

Speciaal voor de Kinderboekenweek in oktober 2021 (met het thema ‘Worden wat je wil’) schreef Tosca Menten dit boek over 237 waanzinnige beroepen. En waanzinnig zijn ze zeker: chocoladetandarts, sprookjesdokter, stronttonnetjesschepper, zeilinstructeur voor honden, kokkodorus, slakkenverhuizer, graskapper en ga nog maar even door. De een nog grappiger en onwaarschijnlijker dan de ander.

 

Op de achterkant staat: ‘Tosca Menten, de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland’. Gedurfd om dit op het boek te vermelden. Menten is zeker een schrijfster met humor. En ik denk ook humor die bijna iedereen kan waarderen. Maar volgens mij zijn er veel schrijvers in Nederland met humor… en om daar één iemand uit te pikken als dé grappigste? Ik zou het niet kunnen of durven.

 

Vorig jaar schreef Menten met Joshua Douglas ook een boek voor de Kinderboekenweek. Ook Jozua Douglas schrijft met erg veel humor. Behalve dat hij dit jaar niet meeschrijft, lijkt het boek verder erg veel op dat boek van vorig jaar. Zelfde illustrator, zelfde opzet met korte verhalen en zelfde soort verhalen. Stuk voor stuk leuke verhalen, maar na een paar ben je er wel klaar mee. Dus lees er niet te veel achter elkaar.

 

Menten heeft een erg prettige schrijfstijl. Soms wat chaotisch, maar dit past goed bij haar verhalen. Het leest erg lekker voor, mede omdat het voor volwassenen ook grappig is. De illustraties van Geert Gratama zijn een leuke toevoeging aan het boek. Het is vooral leuk dat de illustraties niet zwart-wit zijn maar met oranje, grijze en bruine tinten zijn ingekleurd. Dit zorgt voor een mooi vormgegeven boek.

 

Kortom, een leuk boek passend bij de Kinderboekenweek.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.