Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers - Chinouk Thijssen & Stefan Yamá Cab


Welkom in het land van Coleoptera…

Lúcia Flores hoort een bekende stem uit de koelkast komen. Is dat … abueo Hugo? Ze strekt haar hand ernaar uit en staat dan opeens op een treinperron. De Welbefaamde Betoverde Limotrein zal Lúcia naar haar grootvader brengen, naar een wereld waarin verloren dierbaren verder leven. Tot ze door de aaskevers naar gene zijde worden gebracht. Maar koningin Polyphaga heeft de aaskevers vervloekt en Lúcia is de enige die de vloek kan opheffen. Hugo heeft haar hulp nodig! (flaptekst)

Al sinds de aankondiging van dit boek is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het omslag spreekt aan en valt op. En op sociale media is iedereen enthousiast! Toen ik het boek voor mijn verjaardag kreeg, heb ik hem al snel gelezen. Het is mijn eerste boek van Chinouk Thijssen, die bekend is door haar Young-Adult boeken. Dit is haar eerste kinderboek.

Allereerst is het boek mooi uitgegeven. Mooi omslag, mooie illustraties die passen bij het verhaal en een fijn formaat. Wat wel meteen opvalt, is dat het een redelijk dun boek is.

 

Het verhaal begint goed en meteen valt de fijne schrijfstijl van Chinouk Thijssen op. Het leest prettig en snel. Wel is te merken dat ze meestal voor een andere doelgroep schrijft. Af en toe gaat het wat snel en kan het verhaal verwarrend zijn. Met een beetje meer rust (en meer bladzijden) zou het verhaal duidelijker uitgewerkt kunnen worden. Soms is ook wat meer achtergrondinformatie gewenst.

 

Wat ik wel bewonder aan dit verhaal is dat bepaalde thema’s gewoon worden gebruikt. Het boek gaat over de dood en de reis naar gene zijde. Dit wordt op een luchtige en mooie manier verteld en wordt nergens te zwaar. Ook erg leuk zijn alle bijzondere namen die Thijssen uit haar mouw schudt. De Welbefaamde Betoverde Limotrein? Erg origineel en het vraagt om meer.

 

Er is al een vervolg aangekondigd. Na dit kinderboekendebuut ben ik benieuwd wat Thijssen nog meer in haar pen heeft zitten. Al hoop ik wel dat het iets passender voor de doelgroep is, want nu kloppen schrijfstijl en doelgroep (7+) niet met elkaar.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.