Het leuke lenteboek - uitgeverij Moon


Een vrolijke voorleesbundel over de lente, vol sprankelende verhalen en illustraties!

 In deze fijne dikke voorleesbundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de lente. Over grappen uithalen op 1 april, paaseieren zoeken, spulletjes verkopen op Koningsdag, kikkervisjes vangen, vlinders in je buik en nog veel meer! (flaptekst)

Sinds 2019 is er elk jaar een bundel met verhalen over een bepaald seizoen verschenen bij uitgeverij Moon. Eerst de winter, toen de zomer, de herfst en nu als laatste de lente. De omslagen van Job van Gelder zijn vrolijk en maken nieuwsgierig! Nu heb ik eindelijk een boek uit deze serie in handen. En dat bevalt goed.

 

In het boek zijn verhalen opgenomen van onder anderen Iris Boter, Pieter Feller, Sjoerd Kuyper, Hanna Kraan, Manon Sikkel, Carry Slee en vele anderen. Illustraties zijn er van onder anderen Annemarie van Haeringen, Philip Hopman, Mies van Hout, Annet Schaap en Marije Tolman. Sommige verhalen zijn al bekende verhalen: bijvoorbeeld die over Ties en Trijntje van Yvon Jaspers en de verhalen over Krik en zijn vriendjes van Hanna Kraan. Maar er staan ook nieuwe verhalen in. Deze afwisseling is fijn. En door de oudere verhalen toe te voegen, maakt een nieuwe doelgroep kennis met deze auteurs en karakters.

 

Het boek is op groot formaat en volledig in kleur uitgegeven. De illustraties komen zo goed tot hun recht. De keuze van verhalen is goed. Je kunt hier uren van genieten. Ook voor school is deze bundel ideaal. Je kunt goed werken met het thema lente en door de vele verschillende verhalen is er voor ieder wat wils! De verhalen zijn zo ongeveer tussen de vijf en vijftien pagina’s lang en zijn precies goed om voor te lezen. De verhalen bestaan wel uit redelijk veel tekst, kinderen die moeite hebben met stilzitten vinden deze verhalen misschien wat te lang.

 

Mijn complimenten aan uitgeverij Moon voor het maken en samenstellen van deze vrolijke bundel. Wat mij betreft een aanrader en ik ben erg benieuwd naar de andere bundels over de zomer, herfst en de winter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.