De kleine walvis in de winter - Benji Davies


Een toepasselijk boek op de dag dat er in ons land eindelijk weer sneeuw valt! Het is koud buiten, de sneeuw valt en wat voor boek ga je dan lezen? De kleine walvis in de winter, van Benji Davies.

De sfeer in dit boek is heerlijk winters. En het is geen standaard verhaal over het maken van een sneeuwpop of het houden van een sneeuwballengevecht. Nee, dit boek is zelfs redelijk spannend! En dat zorgt ervoor dat je, binnen bij de kachel, heerlijk in dit prentenboek kunt wegzakken en gewoon even gaat genieten.

Vooral de illustraties van Benji Davies zijn fantastisch. Dit weten we natuurlijk al van zijn eerdere boeken: De kleine walvis, De Grotteling en Het eiland van opa. Hij maakt sfeervolle platen met mooie kleuren die passend zijn bij het verhaal. Zo zijn de illustraties in De Grotteling donkerder dan bijvoorbeeld die in Het eiland van opa. En de illustraties in De kleine walvis in de winter zijn met veel blauwtinten erg winters gekleurd.

Kortom, een prentenboek om vandaag lekker binnen te gaan lezen! Want buiten is het ook leuk met die sneeuw, maar binnen is het lekker warm!

©De Leesplank


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb