Alle verhalen van Beatrix Potter


Al als kind was ik verliefd op de prachtige illustraties van Beatrix Potter. De manier waarop zij dieren kan tekenen is bijzonder. Het zijn dieren maar ze zijn toch ook menselijk. Door de paar kledingstukken die ze dragen, maar ook door de houdingen en de gezichtsuitdrukkingen. Als kind maakte ik eerst kennis met de tekenfilmpjes en de prentenboeken die waren gebaseerd op haar boeken. En die waren ontzettend leuk en vrolijk. Later verdween ze voor mij.

Pas toen in 2006 de film Miss Potter werd uitgebracht, met Renée Zellweger in de hoofdrol kreeg ik weer interesse in haar boeken. Maar nu ook echt in haar eigen werk. En daar komt dit boek kijken. Alle verhalen van Beatrix Potter gebundeld in een luxe uitgave. Met de originele illustraties. Echt fantastisch! Uitgegeven door Uitgeverij Ploegsma

Wat mij betreft een super voorleesboek. Eigenlijk zou ik willen dat haar boeken weer wat meer in de aandacht komen en dat er weer een film wordt gemaakt in haar stijl. De moderne animatiefilm is toch wel heel anders dan voor mij het origineel. Maar het is zeker leuk dat een nieuwe generatie op deze manier kennis maakt met Pieter Konijn!

©De Leesplank, 2021Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.