De grote 7 / De club van 7 - Enid Blyton


Enid Blyton. Wie kent haar niet? Deze Britse auteur is vooral bekend geworden met haar serie’s over Nobby en De Vijf (The Famous Five). Maar ze schreef nog veel meer zoals  Pitty en De Dolle Tweeling. Mijn moeder had ontzettend veel boeken uit deze series vanuit haar jeugd! En die heb ik met veel plezier zelf gelezen.

 

En ineens kwam ik tot de ontdekking dat er nog veel meer boeken zijn van deze schrijfster. Zoals De club van 7 of De grote 7 (The Secret Seven). Ik ben op zoek gegaan naar deze boeken en heb ze toen (bijna allemaal) gelezen. Er is best veel kritiek geweest op haar boeken: ouderwets, racistisch etc. Maar ik vind het hele fijne verhalen om te lezen. Ja, de boeken zijn oud. Ja, daardoor zijn de waarden en normen anders dan nu. Maar daar moet je doorheen kijken. Het zijn erg leuke avonturen die je makkelijk kunt lezen. Voor mij de ideale ontspanning! En ik denk met mij vele anderen.

Ik hoop de andere delen nog te kunnen ontdekken en dan lekker de hele serie te kunnen lezen!

 

En wat is het leuk dat haar grootste serie De Vijf weer wordt uitgebracht in het Nederlands zodat er weer een nieuwe generatie kennis kan maken met deze leuke kinderen en hun avonturen! Wat mij betreft mag dit met De club van 7 ook!

©De Leesplank, 2021Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb