Het verlangen van de prins - Marco Kunst


Het lijkt wel een boek van Paul Biegel, maar dan in de wereld van nu. Marco Kunst schrijft op een manier die heerlijk doorleest. Ik kon het boek niet meer neerleggen en wilde doorlezen. Ook gebruikt hij niet te moeilijke woorden, maar hij gaat het niveau van de doelgroep (10-12 jaar) niet uit de weg. Er valt ook wat te leren, zoals woorden die horen bij een ouderwets schip. Kunst schrijft een verhaal dat is gevuld met fantasie en toch ook werkelijkheid. Het is dusdanig gemengd dat het allemaal logisch klinkt.

De illustraties zijn van Marieke Nelissen. Nelissen timmert hard aan de weg als illustratrice. Ze heeft vorig jaar voor uitgeverij Lemniscaat de illustraties gemaakt voor een vernieuwde versie van ‘De tovenaar van Oz’. Verder is ze op dit moment bezig met mooie projecten, waar ze soms voorproefjes van laat zien op sociale media. Echt het volgen waard.

Ook de tekeningen in ‘Het verlangen van de prins’ zijn van hoog niveau. Ze vullen het boek aan en geven een mooi beeld van de locaties. Op één plaat zie je een strandhuis en ik wil daar haast meteen heen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.