De vleugels van Wouter Pannekoek - Anke de Vries


Wie wil er als kind nou niet een boek lezen waarin de hoofdrol dezelfde naam heeft? En als je van de achternaam enkel de eerste letter neemt klopt het nog steeds. Ik heet Wouter P. en de hoofdrol in dit boek heet ook Wouter P. Wouter Pannekoek dan wel, maar toch. Alleen al door de titel wilde ik als kind dit boek natuurlijk hebben. 

En in 2002 kreeg ik dit boek van mijn opa en oma. En nog steeds is dit een heerlijk boek om te lezen en zal ik hem nooit weggooien! Een heerlijk avontuur met bizarre ontwikkelingen. Natuurlijk alleen de vleugels die worden genoemd in de titel. Ik wilde ook vleugels! En ook zo'n avontuur beleven. 

Het boek komt uit 1972 en is daardoor wel een beetje gedateerd. De samenleving is duidelijk een andere dan die waar we nu in leven. Maar dat mag de pret niet drukken. Anke de Vries schrijft op een prettige manier. Een erg leuk boek om voor te lezen of zelf te lezen! Tegenwoordig is het boek leverbaar met een andere illustrator, maar het boek is nog verkrijgbaar! Ga dit lezen!

Een terecht Boek van de Week!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.