De donkere diepte - Annika Thor


Zweden 1943. De twee Joodse zusjes Steffi en Nelli uit Wenen wonen bij pleeggezinnen in Zweden. Steffi is ingetrokken bij de vriendelijke Maj en haar grote familie. Ze maakt zich grote zorgen over Nelli, die zich steeds meer verzet tegen haar grote zus en haar verleden in Wenen lijkt te willen vegeten. Steffie voelt zich schuldig; toen ze uit Oostenrijk weggingen heeft ze haar vader en moeder beloofd voor Nelli te zorgen. Ze is er niet zeker van of ze daar wel in geslaagd is.

Ondertussen worden de berichten die Steffi van haar ouders uit Theresienstadt ontvangt, steeds schaarser. Er gaan geruchten over kampen in Polen. Daar komen geen brieven meer vandaan. Steffi voelt zich machteloos en is erg ongerust. Ze kan alleen maar hopen dat de oorlog snel voorbij zal zijn.

 

Deel drie in de serie over Steffi en Nelli. De sfeer in dit boek is een stuk zwaarder dan in de eerdere delen. De oorlog wordt heftiger, net als de belevenissen van Steffi en Nelli. De opbouw van de serie zorgt ervoor dat je wilt blijven doorlezen en echt meeleeft met de zusjes. 


Annika Thor

De donkere diepte

Lemniscaat, 2002

Leeftijd: 13-15 jaar. 

180 pagina's


Thema's die in het boek voorkomen:

 

Tweede Wereldoorlog

Opgroeien

Rouwverwerking


Maak jouw eigen website met JouwWeb