Vleugels van vuur 3 - Het verborgen rijk

Na het spannende avontuur in het Zeerijk zoeken de vijf drakenjongen hun toevlucht in het regenwoud. Daar woont een drakenvolk dat zich altijd afzijdig heeft gehouden van de oorlog: de RegenVleugels. Maar de ontmoeting met haar stam valt Glorie nogal tegen. De RegenVleugels luieren alleen maar in de bomen, en zelfs als er één voor één draken uit hun stam verdwijnen komen ze niet in actie.

 

De dappere Glorie zet alles op alles om de vermiste draken te vinden en de RegenVleugels wakker te schudden, zelfs als dat betekent dat de oorlog dichterbij komt dan ooit. (flaptekst)

Meteen toen ik deel twee van de Vleugels van Vuur-serie uit had, ben ik verder gegaan in deel drie. Zó graag wilde ik weten hoe het verder gaat met de drakenjongen. Ook dit deel stelt niet teleur. Althans, qua verhaal niet. Want zoals de flaptekst beschrijft, vallen de RegenVleugels erg tegen. Dat vind ik jammer, want die draken leken me fantastisch en nu ben ik toch een tikje teleurgesteld.

 

Net als in deel twee maken we kennis met een groep draken en hun woonplaats.Een totaal andere groep in een totaal andere woonplaats. In deel twee gingen we de zee in en nu zitten we in het regenwoud. Tui T. Sutherland heeft duidelijk goed nagedacht over de Drakenwereld, de soorten draken en de leefgebieden. Alles lijkt tot in de puntjes uitgedacht en kloppend. Het risico met zoveel verschillende soorten is dat het moeilijk wordt om alles te onthouden, maar dat gebeurt in dit geval niet. Dat komt met name doordat Sutherland in elk boek een andere groep draken de hoofdrol geeft. De kennis uit de vorige delen blijft noodzakelijk, maar het blijft per drakengroep een afgebakend geheel.

Door de kaart en de uitleg over alle draken voorin het boek wordt alles even opgefrist en ben je weer op de hoogte.

 

Tui T. Sutherland schrijft met spanning en dat zorgt ervoor dat je tijdens het lezen af en toe op het puntje van je stoel zit. Je wilt verder lezen en bent héél benieuwd wat er gaat komen.

 

Ook in dit deel is heeft een andere draak de hoofdrol. Na Klei en Tsunami is het nu de beurt aan Glorie, een RegenVleugel. Mede hierdoor leer je veel over deze drakensoort. Maar het verschil met de vorige delen is groter, want Glorie komt erachter dat haar soort niet zo leuk is als ze dacht en hoopte.

 

Helaas heb ik nu alle vertaalde delen uit. Hopelijk volgt de rest snel, want wat is dit een bijzondere serie! Er zijn veel boeken en films over draken verschenen, maar deze serie is verfrissend en geeft een heel andere kijk op deze niet-bestaande dierensoort.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb