Koude rillingen - R.L. Stine


Lezers opgepast!
Ik heb deze nieuwe verhalen geschreven om jullie de koude rillingen te bezorgen…

Je kent het wel. Die tinteling die je achter in je nek krijgt als je bang begint te worden. Je vel wordt koud en de haartjes gaan rechtovereind staan. Je hart gaat tekeer en je begint te klappertanden.

Dat tintelende gevoel wanneer…

  • Je denkt dat een kwaadaardig persoon je in de gaten houdt…
  • Er een angstaanjagend gehuil uit de kelder komt…
  • De duisternis je omringt en er geen uitweg is…

Het is lekker om te griezelen als je weet dat het verhaal niet echt gebeurd is. De verhalen in dit boek kunnen jou nooit overkomen. Of wel soms? (flaptekst)

De Kippevel-boeken, welk kind heeft die nou niet gelezen. Een beetje griezelen op zijn tijd is heerlijk. Dat vind ik ook. Naast kinderboeken lees ik toch het liefst thrillers, juist door de spanning. En nu is er een nieuw boek van de auteur van Kippenvel: Koude rillingen. Ik was ontzettend benieuwd.

 

Allereerst vind ik de titel erg leuk gevonden. Na Kippenvel is dit weer iets wat je krijgt van het lezen van deze verhalen. De bundel bevat tien verhalen en na het lezen is het duidelijk: R.L. Stine kan het nog steeds.

 

Elk verhaal begint met een zwarte introductiebladzijde. Het onderwerp wordt even uitgelegd en dan kun je beginnen met het verhaal. Het zijn redelijk korte verhalen en ze lezen vlot weg. Bij het lezen twijfel je soms of de situaties echt kunnen, maar hoe dan ook ga je twijfelen. En dat komt vooral doordat de onderwerpen erg actueel zijn: angst om niet op tijd te komen, angst om niet geloofd te worden.

 

De verhalen eindigen geen van allen. Als lezer zul je zelf het einde moeten invullen. Dat maakt het nog spannender. Wat zou er zijn gebeurd? Kan hij toch zijn gered? Je blijft doordenken over de verhalen. R.L. Stine weet als geen ander verhalen te schrijven die onder je huid kruipen. Hij schrijft op een dusdanige manier dat het niet meteen eng lijkt - en dan slaat de hele sfeer ineens om. De woordkeuze is dusdanig treffend en pakkend dat je alles meteen begrijpt en de koude rillingen lopen inderdaad al snel over je lichaam.

 

Koude rillingen is een bundel die geschikt is voor kinderen die houden van griezelige en spannende verhalen. Houdt je kind daar niet van? Laat dit boek dan zeker niet lezen! Nachtmerries gegarandeerd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.