Gamehelden – Tegen de dino’s - Marcel van Driel & Paco Vink


Na een schoolreisje naar een dinopark wordt de bus gekaapt door de Leeuwin, de grootste vijand van de Game Helden.

 

Wanneer Manú de klas per ongeluk naar de prehistorie stuurt, moeten de Game Helden met hun vijand samenwerken om terug te keren.

 

Maar dan stuiten ze op een woeste Spinosaurus! Lukt het de Game Helden om veilig terug te keren naar het heden? En kunnen ze de Leeuwin vertrouwen? (flaptekst)

Uitgeverij Billy Bones heeft een nieuwe serie: Billy Bones Bazen serie. In deze serie zijn er drie soorten boeken: samen lezen, voorlezen of lekker lezen. De uitleg hierbij is:

In de samen lezen-boeken staan makkelijk te lezen woorden in kleur. Zo kun je zien welke woorden jij zelf kunt lezen. Wil je liever voorgelezen worden? Kies dan een voorlezen-boek. Als je lezen al (bijna) de baas bent, dan is een lekker lezen boek iets voor jou!

 

Game Helden tegen de dino’s is het eerste boek in deze serie dat ik lees. Het is een lekker lezen boek. Beginnende lezers kunnen dit boek prima zelf lezen. Maar voorlezen of samen lezen is natuurlijk ook een optie. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken, wat erg prettig leest.

 

Het grappige aan dit boek is dat er ook delen in stripvorm zijn verwerkt. Dit zal kinderen nog meer aansporen om het boek te gaan lezen. De overige illustraties zijn in kleur en nemen veel ruimte in. Paco Vink heeft de illustraties goed passend bij het verhaal gemaakt. Ze zijn vrolijk en sprekend.

 

De vormgeving is overzichtelijk. Elke zin begint op een nieuw regel, waardoor het goed leesbaar is voor de beginnende lezer. Ook wordt er af en toe gebruik gemaakt van andere lettertypes en lettergrootte. Dit zorgt er allemaal voor dat het boek een kind meteen aanspreekt.

 

Het verhaal is geschreven door Marcel van Driel. Hij heeft een stoer avontuur geschreven dat erg makkelijk en snel leest. Zijn schrijfstijl is prettig, hij gebruikt geen moeilijke woorden en past zich helemaal aan de doelgroep aan. Het is spannend waardoor je door wilt lezen! En hoewel de titel doet vermoeden dat het over gamen gaat, valt dit mee. In dit deel in ieder geval gaat het bijna niet over gamen en zul je ook als niet-gamer kunnen genieten van dit boek.

 

Wat mij betreft is dit deel in de serie Billy Bones Bazen geslaagd in het leesplezier creëren bij kinderen. Een aanrader en ik ben benieuwd naar andere delen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.