De jongen, de mol, de vos en het paard - het geanimeerde verhaal


‘Thuis is niet altijd een plek he?’

 

Ik heb met wat vrienden een film gemaakt over een jongen, een mol, een vos en een paard – over hun reis samen en de zoektocht van de jongen naar een thuis. Dit is het boek van de film die wij hebben gemaakt. Ik hoop dat dit boek je moed geeft en het gevoel dat je geliefd bent. (flaptekst)

Na het enorme succes van het boek De jongen, de mol, de vos en het paard komt er nu een animatiefilm. En ook daarvan is weer een boek gemaakt. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het originele boek niet heb gelezen. Dus vergelijken kan ik het zeker niet. Deze recensie is dan ook volledig gebaseerd op dit nieuwe boek Het geanimeerde verhaal.

 

Het is een prachtig boek. Dat komt alleen al door de prachtige, sfeervolle en hartverwarmende illustraties. Met simpele lijnen en weinig details in de figuren weten ze toch emotie weer te geven en voel je mee met de personages. De omgevingen zijn sfeervol en door alle sneeuw krijg je zelf weer een verlangen naar een strenge winter. Door de illustraties is het zo’n dik boek geworden, want op sommige bladzijden staat niet eens tekst. De illustraties zeggen genoeg.

 

Maar ook de tekst is prachtig. De boodschap die het verhaal vertelt is vrij duidelijk en ook redelijk bekend van andere boeken. Maar dat maakt niets uit. Het wordt op een heel andere manier verteld en tussendoor volgen nog veel meer mooie boodschappen, gezegdes en manieren om naar het leven te kijken.

 

Al die boodschappen en wijsheden kunnen misschien wat veel worden. Maar dat is in dit boek zeker niet het geval! Alles wordt fijntjes in het verhaal verwerkt, voelt nergens belerend maar eerder als een mooie aanvulling. Ook is het erg interessant om jezelf te herkennen in de mol, de vos, de jongen of het paard. Of ben je zelf een mooie combinatie van deze karakters?

 

Dit boek maakt mij erg nieuwsgierig naar het originele boek en die ga ik ook zeker aanschaffen! Maar Het geanimeerde verhaal is zeker een aanrader en een mooi cadeau voor de kerstdagen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb