Rip & Rouw – Tuinman Priknetel


Welkom in Hellevorst!

Dit is het grappigste en het griezeligste stadje van het hele land.

Rip en Rouw stellen je graag voor aan de meest opvallende inwoners.

Of durf je soms niet?

 

Stap binnen in de Treurtuin!

De mooiste tuin van heel Hellevorst.

Tuinman Priknetel laat je alles zien:

het onkruid, de brandnetels, en natuurlijk … de vleesetende planten. (flaptekst)

Wat een leuke verrassing stond mij te wachten toen ik dit boek opende. Een gesigneerd exemplaar van auteur en illustrator! Mét de waarschuwing om dit boek enkel te lezen met werkhandschoenen aan. Dus nadat ik die heb aangetrokken, ben ik snel begonnen.

 

Dit is het derde deel in de serie Rip & Rouw. Ze wonen in Hellevorst en laten je in elk boek kennismaken met een inwoner. In dit boek is dat zoals de titel al doet vermoeden Tuinman Priknetel. Wat een leuk idee voor een serie. Het maakte mij in ieder geval enthousiast en nieuwsgierig.

 

Het is een boek met veel humor, maar af en toe is het ook een beetje spannend en griezelig. Maar door de manier waarop dit wordt verteld door Rik Peters wordt het nergens té eng. Hij schrijft erg prettig met allemaal grapjes die perfect aansluiten bij het verhaal en de beleving van de doelgroep (7+).

De illustraties van Federico van Lunter zijn sfeervol en grappig. Het zorgt ervoor dat je bijna elke bladzijde wordt verrast en soms zelfs moet lachen. Wat een leuk duo, deze auteur en illustrator. Ze voelen elkaar goed aan en zijn een mooie aanvulling op elkaar.

 

Wat het boek ook bijzonder maakt is allereerst de voorstel-bladzijde aan het begin van het boek. Je maakt als lezer kennis met Rip en Rouw (wat een goed bedachte namen trouwens, het is een griezelige serie en dan zijn deze twee namen die te maken hebben met ‘de dood’ erg grappig) en je leert hun hobby’s, maar ook of ze linkshandig óf rechtsvoetig zijn.

 

En het leukste is misschien wel het ‘Uitleesdiploma’ achter in het boek.

Daarin zie je hoeveel bladzijden je hebt gelezen, hoeveel woorden, hoeveel letters en hoeveel hoofdstukken. Dit maakt het boek ook interessant voor kinderen die lezen niet superleuk vinden. Mede door de mooie opmaak, de illustraties en de humor is het zeker een aanrader.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.