Bob Popcorn – Meesterkok


Ellis en Dante doen mee aan een kookwedstrijd. Ze moeten daarvoor een nieuw toetje bedenken. Er is alleen een probleem: ze kunnen helemaal niet koken!

Ellis is zelfs een RAMP in de keuken. Gelukkig kookt Bob de sterren van de hemel. Hij verzint een fantastisch toetje, MET popcorn natuurlijk.

Maar vlak voor de finale is plotseling ALLE popcorn op.

OVERAL.

Wat nu? (flaptekst)

De Tijgerlezen-reeks van Querido is bedoeld voor beginnende lezers, maar dan zonder AVI-niveaus. De serie is bedoeld om het leesplezier voor beginnende lezers te vergroten. Alle boeken uit deze reeks die ik heb gelezen bevielen me erg goed; ook het vorige boek over Bob Popcorn. Nu is er het vierde deel in de Tijgerlezen-serie: Bob Popcorn – Meesterkok.

 

Maranke Rinck schrijft prettig en vlot. De zinnen lopen soepel en zorgen ervoor dat je door blijft lezen. Voor je het doorhebt, is het boek alweer uit. Het is wel een redelijk dik boek en dat zou kinderen kunnen afschrikken, maar tijdens het lezen zullen ze daar niets meer van merken.

Hoewel het alweer het vierde deel is, is het verhaal nog steeds interessant en origineel. Dat vind ik knap gedaan. Een belangrijk onderdeel in de Bob Popcorn boeken is de humor. Je moet echt vaak lachen tijdens het lezen.

 

In het boek staan veel illustraties van Martijn van der Linden, op elke dubbele pagina in ieder geval één. De illustraties zijn haast net zo belangrijk als de tekst. Soms zijn er zelfs tekstballonnetjes en lees je dus door in de tekening. Hierdoor lopen tekst en tekeningen in elkaar over en wordt het één geheel.

 

Je kunt erg goed merken dat Maranke Rinck en Martijn van der Linden uitstekend samenwerken. Juist deze samenwerking maakt de serie uniek. Binnen de Tijgerlezen-reeks vind ik dit misschien wel de beste én leukste boeken. De verhalen zijn niet diepgravend, maar ze maken de lezer vrolijk. Je wilt gewoon meer lezen! En ook een vriend hebben als Bob Popcorn, want de basis van deze serie is gewoon geniaal bedacht. Een levende popcorn die avonturen beleeft.

 

Volgens mij slagen Rinck en Van der Linden er precies in om kinderen leesplezier te geven. En dat is waar Tijgerlezen voor staat. Wat mij betreft volgen er nog veel nieuwe delen van deze serie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb