Het mooiste geschenk - Marianne Busser & Ron Schröder


Della en Jim houden veel van elkaar

zij houdt van hem en hij houdt van haar

ze willen zo graag iets bijzonders bedenken

om dat dan met kerst aan de ander te schenken

 

Een prachtig verhaal dat je steeds bij zal blijven

een schrijver die zou het ooit op moeten schrijven

zodat alle mensen – groot maar ook klein

kunnen zien hoe dwaas en hoe mooi liefde kan zijn! (flaptekst)

In 2021 maakten Marianne Busser en Ron Schröder een eigen versie van A Christmas Carol. Een hervertelling op rijm voor kinderen. En in 2022 is het de beurt aan een ander kerstverhaal, namelijk O. Henry’s The Gift of the Magi. Opnieuw zijn de illustraties van Leontine Gaasenbeek.

 

Marianne Busser en Ron Schröder hebben weer een goedlopende, mooi rijmende versie gemaakt van een bestaand verhaal. Door de rijm leest het erg fijn voor en is het boek zo uit. Ze blijven dicht bij het bronmateriaal. Het rijmwerk is weer van uitzonderlijk niveau. Het verhaal is echter wel wat ouderwets, ook minder bekend dan A Christmas Carol en misschien spreekt het niet elk kind aan.

 

Het omslag is sfeervol. De illustratie is mooi en gedetailleerd. Dit was ook het geval bij A Christmas Carol, maar ik vond de binnenwerk-illustraties veel minder mooi. Ze waren plat, af en toe zelfs slordig en veel minder gedetailleerd. Al met al leek het binnenwerk  simpeler dan je zou verwachten na het omslag te hebben bekeken. Ook bij dit boek zit wel verschil in het omslag en de binnenwerk-illustraties. Dat blijft jammer, maar het is hier minder storend. Ja, het lijkt een andere manier van illustreren, maar in dit boek zijn ook de binnenwerk-illustraties mooi, sfeervol en fijn om te bekijken! Dus dat is een verbetering. Toch vraag ik me ook hierbij af waarom er wordt gekozen voor twee verschillende stijlen, aangezien het omslag en de illustraties wel door dezelfde persoon zijn gemaakt.

 

Maar het is zeker een fijn nieuw boek van Marianne Busser en Ron Schröder. Een mooie manier om kinderen kennis te laten maken met klassiekers.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.