Buurman Brombeer - Ciara Flood


Beer woont alleen, ver van de bewoonde wereld en dat bevalt hem uitstekend. Hij is dan ook absoluut niet blij als hij buren krijgt (flaptekst)!

 

Dit is het eerste prentenboek geschreven en getekend door Ciara Flood. Het prentenboek vertelt het verhaal van Beer die lekker alleen woont. Geen anderen om hem heen. Tot er een groep konijnen naast hem komt wonen. Deze konijnen willen vrienden worden met Beer, maar Beer wil niets van ze weten.

Dit boek gaat over doorzettingsvermogen en het kunnen toestaan van mensen in je leven. De tekeningen zijn beelden voor de emoties van de konijnen en van Beer. Allereerst de verbazing en de schrik. Maar later de woede van Beer en de angst van de konijnen. De tekeningen zijn aantrekkelijk om te bekijken, er is gebruik gemaakt van veel mooie en sfeervolle kleuren. Ook de locaties zijn mooi en doeltreffend op papier gezet. De tekst wordt niet enkel in de standaard strakke letters gedrukt maar worden soms uitvergroot en met hele andere lettertypes gedrukt. Dit maakt het geheel leuk om te bekijken. Voor de voorlezer is het duidelijk dat je de intonatie moet aanpassen op deze momenten. Maar het kan het voorlezen ook negatief beïnvloeden, want als je het boek nog niet kent kun je in de war raken van die verschillen en dit kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van het voorlezen.

De tekst is verder precies goed. Er wordt niets teveel verteld. Hierdoor vullen tekst en tekeningen elkaar perfect aan. Dit is mede te danken aan Tjibbe Veldkamp die de vertaling heeft verzorgd en hier weer laat merken dat hij tot de betere prentenboekenschrijvers in Nederland hoort.

 

 ©De Leesplank 2020


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb