Gespot - M.G. Leonard


Jack redt een gewonde kat en vermoedt al snel dat dit het werk is van een dierenbeul. Vastberaden gaat hij op onderzoek uit.

 

Zijn vriend Twitch hoort dat er een lammergier onderweg is naar Poeldal. Is die zeldzame vogel ook in gevaar?

 

Ze stuiten op een duister complot. Kunnen Jack en Twitch de zaak oplossen voor het te laat is?  (flaptekst)

Na deel één te hebben gelezen wilde ik erg graag ook deel twee lezen. En net als bij deel één vind ik het omslag ontzettend aantrekkelijk. De gave kleuren, de spannende uitstraling en zo gedetailleerd. Je ziet meteen een paar belangrijke elementen uit het boek. De vogels, het natuurgebied en in dit geval ook het water.

 

Dit keer gaat het boek niet over Twitch, maar over Jack. Jack komt in deel één ook voor, dus het is erg leuk om hem nu beter te leren kennen. Twitch is gelukkig ook aanwezig, maar hij komt wat minder leuk uit de hoek dan in het eerste deel.

 

Het fijne aan dit boek is het begin. Je wordt meteen het boek ingezogen; het begint meteen met iets spannends. En er is geen enkel moment waarop je aandacht verslapt. Het is beslist geen herhaling van het vorige boek. Het is een heel ander verhaal met heel andere situaties.

 

M.G. Leonard heeft een prettige schrijfstijl, perfect voor de doelgroep en ook fijn voor volwassenen. Maar let op: ook dit deel is niet voor tere kinderzieltjes. Er gebeuren best heftige dingen, zoals het pesten, de overstroming en ruzies. Dat maakt het boek dus niet geschikt voor kinderen die snel bang zijn.

 

Het boek behandelt ook de ontwikkeling van kinderen. In het vorige deel ging het veel over pesten en in dit boek juist over hoe je zonder het te willen iemand kwetst. Met deze extra laag krijg je een mooie boodschap mee die er niet dik bovenop ligt.

 

Kortom, dit is een fijn deel in deze serie en ik kijk uit naar de vervolgen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.