Prins Peuter heeft een NEE dag


Als Prins Peuter op een ochtend met het verkeerde been uit bed stapt, vindt hij alles stom. Een mooie puzzel maken, limonade drinken of een zandkasteel bouwen op ’t strand?

Nee, nee, NEE! Wat de koningin ook voorstelt, Prins Peuter wil er niets van weten.

 

Maar de hele dag heel hard NEE! roepen blijkt best moeilijk als je moeder eigenlijk hele leuke ideeën heeft… (flaptekst)

Wanneer er een nieuw boek van Marianne Busser en Ron Schröder uitkomt, ben ik altijd nieuwsgierig. Er komen best veel uit in een jaar, dus moet ik er toch een keuze in maken welke mij aanspreken. Prins Peuter heeft een NEE-dag sprak mij meteen aan, met name door de illustraties van Natasha Stenvert. In het boek voor de Kinderboekenweek van 2022 had zij ook al twee versjes van Busser en Schröder geïllustreerd, op een erg fijne manier die echt vroeg om meer. Nu is er een heel boek met haar illustraties.

 

De illustraties zijn dan ook echt fantastisch! Het kleurgebruik van Stenvert is sfeervol en fijn om naar te kijken. Elke plaat is een feest! De personages zijn herkenbaar, vrolijk en speels en passen goed bij het verhaal. De emoties van Prins Peuter spatten uit het boek en zijn voor de voorlezer waarschijnlijk zeer herkenbaar. Het is typisch peutergedrag dat hier wordt beschreven.

 

Dat is meteen het slimme aan dit boek van Busser en Schröder. Hoewel de setting, een prins in een kasteel, niet herkenbaar is voor de lezer is het avontuur verder heel normaal. De manier waarop Prins Peuter nee zegt tegen alles, hoe zijn moeder daarop reageert en hem dusdanig beïnvloedt dat hij toch iets gaat doen - het is precies zoals het in de echte wereld ook moet gaan. Waarschijnlijk lukt het niet elke ouders op deze manier, dus misschien kunnen sommigen nog wel wat leren van dit boek.

Het verhaal is zoals gewoonlijk geschreven op rijm, de kracht van dit auteursduo. Het leest fijn voor, het rijmt allemaal perfect en zorgt voor voorspelbaarheid voor het voorgelezen kind. 

 

Kortom, Busser en Schröder leveren weer een fijn voorleesboek af. Met dit keer illustraties van Natascha Stenvert en dat vraagt zeker om meer!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb