Brikkie


Pietje woont samen met haar papa en haar knuffels in een huis met een tuin. In die tuin staat Brikkie, het rode autootje dat vroeger van opa was. Pietje en Brikkie beleven samen heel veel spannende dingen.

 

Brikkie en de stoute kippen

Op een dag wil buurvrouw Eitje Brikkie in haar tuin zetten om er een kippenhok van te maken. Pietje vindt het maar gemeen om de kippen op te sluiten. En Brikkie is toch van haar? Pietje verzint een plan. Samen met haar vriendjes trekt ze er met Brikkie op uit. Als dat maar goed komt…

 

Brikkie en spookje Piekhaar

Op een dag wil buurvrouw Eitje het haar van Pietje knippen. Pietje wil dat helemaal niet en vlucht samen met haar vriendjes Pimmetje Pleister, Bolletje en Zoef Zoef weg met Brikkie. Tijdens hun avontuur komen ze een spook tegen. Het spook is op zoek naar spookje Piekhaar. Pietje helpt met zoeken. Zullen ze het spookje vinden? (flaptekst)

Weer een nieuwe serie van Carry Slee! En ditmaal voor dezelfde doelgroep als haar serie over Rik en Roosje, kleuters. De omslagen van de eerste twee delen zijn vrolijk en samen met de serie-titel spreekt het aan en maakt nieuwsgierig. Ook het idee achter de serie klinkt leuk en echt geschikt voor de doelgroep.

 

Elk boek bevat een avontuur van Pietje en Brikkie. In beide boeken komen dezelfde personages voor. Buurvrouw Eitje, Papa en de vriendjes van Pietje. Dat zorgt voor herkenning bij de lezer. Het zijn ook herkenbare situaties: volwassenen willen iets van de kleuter en de kleuter wil dit niet. Hoewel tegenwoordig kinderen veel minder buitenspelen en deze serie zich bijna alleen maar tijdens het buitenspelen afspeelt, is het nog wel erg leuk. Misschien gaan kinderen door dit te lezen juist zelf ook weer buitenspelen.

 

Carry Slee heeft twee prettige verhaaltjes geschreven die je keer op keer kunt lezen. Haar toon is vrolijk en de woordkeuze past goed bij de doelgroep. Zelf vind ik de naam Pietje wel wat ouderwets gekozen, dat duidt er dan toch op dat Slee van een andere generatie is.

 

De illustraties van Marijn van der Wateren zijn goed gekozen bij deze serie. Ze zijn vrolijk, chaotisch en met veel kleur. Daardoor past het perfect bij de vrolijke verhaaltjes, de fantasievolle setting en de schrijfstijl van Slee.

 

Ook met deze serie bewijst Carry Slee weer, net als met de serie over Juf Braaksel, dat ze nog steeds affiniteit heeft met kinderen en daar echt leuke boeken voor schrijft!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb