De laatste Kinderkoning


Het land Uvoriaal heeft al zeventig jaar een kinderkoningin of kinderkoning. Steeds als de koning(in) achttien jaar wordt, schrijft die een wedstrijd uit om een opvolger te zoeken.

 

Op de verjaardag van koningin Elja gaat het vreselijk mis. De kroon van Uvoriaal, die ook wordt gebruikt als sleutel van de koninklijke kluis, is gestolen. Voor Josia en Ann is dit het begin van een geweldig avontuur vol spanning, raadsels en een race tegen de klok. Komt de kroon op tijd terug, of is de tijd van de kinderkoningen ten einde? (flaptekst)

Het debuut van Thijs Noorlandt. Ik had nog niets gezien of gehoord over dit boek totdat ik het omslag voorbij zag komen op de socials van Marja Meijer, de illustratrice. En toen raakte ik geïnteresseerd. Het bijzondere omslag met weinig kleur: enkel blauw, oranje en wit, maakt nieuwsgierig. De titel is ook intrigerend. Want wat is een Kinderkoning? En waarom is het de laatste?

 

Op deze vragen komt al snel antwoord. Thijs Noorlandt heeft een eigen wereld gecreëerd waarin altijd een kind de koning of koningin is. Wanneer de huidige koning 18 wordt, bedenkt die een wedstrijd waarmee de opvolger wordt gekozen. Leuk bedacht! Maar dan wordt de kroon gestolen en zonder kroon kan er geen opvolger worden gekozen. Dus wordt dat de wedstrijd: het kind dat de kroon vindt wordt koning of koningin.

 

Josia gaat meteen op onderzoek uit. Samen met zijn vriendin Ann. Ze beleven veel wilde avonturen die elkaar snel opvolgen. Er zit weinig rust in het boek. Dit kan tijdens het lezen wel eens voor onrust zorgen. Bij mij zorgde dat ervoor dat ik af en toe echt moest stoppen met lezen. Later kon ik dan wel weer prima verder lezen.

 

Je kan goed merken dat dit een debuut is. De auteur lijkt nog wat zoekende te zijn naar zijn eigen stijl. Ook is de wereld erg goed uitgedacht, waardoor er weinig ruimte overblijft voor eigen fantasie. Alles is al precies uitgestippeld.

 

Toch is het een vrolijk avontuur en maakt het mij nieuwsgierig naar mogelijke nieuwe boeken van Thijs Noorlandt.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.