De koning zonder spierballen

De koning heeft een heerlijk leven met zijn lieve koningin en slimme dochter. Alleen is hij een beetje lui geworden. Zo lui, dat hij niet meer in het bubbelbad past. Hoog tijd om naar het super-duper-deluxe sportpaleis te gaan dus! Daar begint de koning vol goede moed met ballet, boksen en yoga. Maar is er niet een veel betere manier om fabelachtig fit te worden? (flaptekst)

Het vierde prentenboek van de makers van De ridder zonder billen. Ik las enkel Het prinsesje zonder stank maar dat smaakte naar meer. De humor, de illustraties en het leuke verhaal vormden samen echt een leuk prentenboek. Is dit vierde boek ook weer zo leuk?

 

De koning zonder spierballen gaat dit keer, zoals de titel al verraadt, over de koning. Hij moet nodig weer gaan sporten, maar kan de motivatie niet vinden. Zijn vrouw en dochter proberen hem te stimuleren en hij besluit naar een sportschool te gaan. Dit is een prachtige uitklap-pagina waar je uren naar kunt kijken. Wat een details verwerkt Charlotte Bruijn toch in haar illustraties. Ze lijken ogenschijnlijk simpel, maar zijn dit zeker niet. Op elke bladzijde kun je leuke verrassingen ontdekken. Bijvoorbeeld dat de koning niet naar Netflix kijkt, maar naar Vetflix. Het zijn subtiele grapjes die het voor de volwassen voorlezer ook leuk maken.

 

Levina van Teunenbroek weet als geen ander hoe ze een verhaal kan schrijven dat jonge kinderen aan het lachen maakt. Als ik de recensies van de eerste  twee delen moet geloven zijn dat hartstikke leuke boeken. Ik vond het derde deel echt fantastisch en ook tijdens het lezen van dit vierde deel heb ik meerdere keren hardop gelachen. Ze gebruikt precies de goede woorden, wijdt nergens te veel uit en vertelt gewoon het verhaal. Erg knap gedaan!

 

Al deze factoren zorgen ervoor dat ook dit vierde deel een leuk prentenboek is geworden. Ik ben benieuwd hoeveel delen van dit hoge niveau er nog gaan verschijnen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.