Taart voor iedereen


Tijd voor taart! Maar dan rooft Arend het picknickkleed. Ga mee op zoek naar de gestolen voorwerpen.

 

Vind je de taart, de bal, de hoed en nog veel meer? (flaptekst)

Thé Tjong-Khing wordt dit jaar 90 en dat wordt gevierd met een nieuw boek. Ondanks zijn leeftijd is hij nog zeer actief en illustreert nog veel boeken. Zijn boek Waar is de taart was een groot succes en werd bekroond met een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterse-prijs. Nu is daar een vervolg: Taart voor iedereen.

 

Thé Tjong-Khing heeft een duidelijke eigen stijl. Je herkent zijn illustraties meteen. Het kleurgebruik, het lijnwerk en de composities zijn zorgvuldig uitgedacht. In dit zoekboek zit geen tekst, je moet het verhaal uit de illustraties halen. En dat gaat gemakkelijk. Het is meteen duidelijk wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren.

In sommige tekstloze prentenboeken zit maar een enkele verhaallijn. Dat is redelijk saai, want na één keer het boek te hebben gelezen ben je klaar. Dat is in dit boek zeker niet het geval. Elk personage heeft zijn eigen verhaaltje en elke keer dat je het boek openslaat zie je weer iets nieuws. Bijzonder knap om zonder tekst toch zoveel te vertellen.

 

Als kind kun je uren kijken naar een enkele plaat, je kunt personages zoeken of dingen die samen met het picknickkleed zijn verdwenen. Op elke plaat vind je dingen terug. Dat is de kracht van Thé Tjong-Khing. Ik vind het bijzonder dat iemand nog zo origineel kan zijn na het maken van ontelbare boeken en steeds weer weet te verrassen! Een prachtig boek om zijn negentigste verjaardag te vieren en hopelijk volgen er nog meer mooie boeken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.