Het raadsel van Pendelwiek


Niets is wat het lijkt in het vredige Pendelwiek…

 

Het zou een frisse start moeten zijn voor de zusjes Betty, Flis en Charlie Weddersinne, die het mistige eiland Kraaiensteen hebben verruild voor het pittoreske Pendelwiek.

Maar waarom gedragen hun buren zich zo vreemd? Als een van de zusjes het slachtoffer dreigt te worden van de gevaarlijke vloek die Pendelwiek in de greep houdt, begint opnieuw een race tegen de klok. (flaptekst)

Het derde deel over de zusjes Weddersinne. Elk deel is losstaand te lezen en dit is het eerste deel dat ik lees. Het omslag spreekt mij direct aan: de vormgeving, de illustraties. Het ziet er prachtig uit. De flaptekst doet mij wat denken aan boeken van Lucy Strange. Dat is alleen maar positief, want die boeken vind ik fantastisch.

 

Ook dit boek pakt je als lezer meteen helemaal in. De manier waarop Michelle Harrison schrijft, voelt alsof je het zelf meemaakt. Je maakt het boek mee door de ogen van Betty. Hierdoor kom je dicht bij de personages en voel je de emoties en de spanning met hen mee. De personages zijn goed uitgediept, hebben allemaal een eigen karakter én zijn belangrijk voor het verhaal.

 

Wanneer de zusjes verhuizen en terecht komen in Pendelwiek lijkt alles eerst hartstikke fijn en mooi. Toch komen er steeds meer aanwijzingen dat het helemaal niet zo fijn is in Pendelwiek. Als lezer pik je deze aanwijzingen soms wat sneller op dan de zusjes, maar dit maakt niets uit voor de spanning in het verhaal. Wanneer er dan toch iets anders blijkt te zijn dan je had verwacht, is dat toch een verrassing.

 

De sfeer van dit boek is bepalend. Zonder de sfeer die Harrison creëert was het een minder interessant boek geweest. De sfeer van het kleine dorpje, de lieve mensen, de minder leuke mensen en het huis zorgen voor veel verschillende gevoelens tijdens het lezen: spanning, beknelling, liefde, plezier en noem maar op. Je ziet de plaatsten helemaal voor je en je wilt het oplossen!

 

Wat mij betreft is dit een fijn boek om te lezen, al helemaal als je van het ouderwetse Engeland houdt. Ik ga de serie zeker helemaal lezen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.