Voorbij de wolken


Aap komt bij Sneeuwwitje in de buurt wonen.

Ze heet Aap omdat ze heel goed kan klimmen.

En dat laat ze meteen zien. In een oogwenk zit ze boven in de boom!

Maar dat is niet genoeg voor haar. Hoger wil ze, nog hoger, op zoek naar de Melkweg…

 

Wat is oneindig? Ga met Aap op avontuur. (flaptekst)

Annemarie van Haeringen is al jaren een vaste waarde in Nederland als het om prentenboeken gaat. Ze won meerdere prijzen en maakte veel prentenboeken. Toch is niet elk prentenboek even goed. Haar tekeningen zijn dat zeker wel, maar de verhalen waren in mijn ogen soms wat te simpel. Nu is er weer een nieuw prentenboek en dat sprak me meteen aan. Wat is oneindig? Het klinkt wat filosofisch en maakt nieuwsgierig.

 

Sneeuwwitje de geit is al in meer prentenboeken van Annemarie van Haeringen de hoofdpersoon. Ook in dit boek komt ze weer voor. Alleen moet ze de hoofdrol nu delen met een andere geit: Aap. Deze geit kan erg goed klimmen en wil naar de Melkweg klimmen. Sneeuwwitje heeft een ladder en daar gaat Aap. Steeds verder omhoog.

 

Een ingenieus en toch simpel verhaal. Op een positieve manier. Want het prentenboek leest heerlijk weg en Aap komt op de mooiste plekken. Een verhaal mag simpel zijn, zolang de uitwerking maar goed en interessant is. In dit boek is dat zeker het geval. Het einde is mooi gevonden en als je daar even goed over nadenkt, ligt er nog een diepere lading in dit boek. Zo is het ook een interessant prentenboek voor volwassen (voor-)lezers.

 

Ook is het een interactief boek. Je moet voor sommige bladzijden het boek draaien. Een leuke vondst!

 

Maar vooral de illustraties van Annemarie van Haeringen stelen de show. Het is bizar hoe zij een ogenschijnlijk eenvoudige illustratie kan maken waar je naar wilt blijven kijken. En waar zoveel op te zien is - als je goed kijkt. Ze werkt vrijwel zonder achtergronden. Dit zou saai kunnen worden, maar het werkt in dit boek. Door het prachtige kleurgebruik is er geen enkele saaie pagina en bekijk je elke bladzijde weer met enthousiasme.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb