Jij maakt alles anders


Jij, mijn kleine, kwetsbare wonder…

Je vult elke ruimte met liefde en geluk.

Je steekt ons allemaal aan met je fantasie, 

je lach, je vragen, je verwondering,

je ideeën en je vertrouwen.

Wij openen deuren voor je,

zodat je zelf je eigen weg kunt vinden. (flaptekst)

Een prentenboek over een kind dat opgroeit. Vaak gaat een prentenboek over een korte periode, maar in dit boek niet. Ook is de tekst anders dan je van de meeste prentenboeken gewend bent. Het is namelijk volledig verteld vanuit iemand (de moeder) en er worden geen dialogen gevoerd. Dat maakt het uitermate geschikt om voor te lezen. Het is een liefdevol verhaal met een mooie boodschap. Voor die boodschap zal je het boek zelf moeten lezen. Corien Oranje heeft een mooie vertaling gemaakt.

 

De illustraties van Marieke ten Berge maken dit prentenboek. Ze zijn sfeervol, liefdevol en stralen plezier uit. Wel lijkt het op ander werk van de illustratrice en in vergelijking daarmee lijken deze illustraties wat simpeler. Neemt niet weg dat de illustraties alsnog prachtig zijn en helemaal passen bij het boek.

 

Ook dit prentenboek is uitermate geschikt voor het thema van de Kinderboekenweek dit jaar: Bij mij thuis. Het gaat er helemaal om dat je een thuis hebt bij je ouders en dat je altijd terug mag komen. Een mooie boodschap die zeker uitgedragen mag worden. Ook dit is weer een mooi boek om voor te lezen aan je kinderen tijdens de Kinderboekenweek.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.