Fabulant 2 - De laatste tovenaar


Dankzij Isa en haar vrienden zit Resa, de gevaarlijkste vijand van het Stelsel, gevangen op Aarde. Het Stelsel is nu veilig voor haar duistere magie. Totdat Resa ontsnapt, met hulp van een mysterieuze handlanger.

 

Isa, Nobel en oom Arnold vertrekken halsoverkop naar Ierland om opnieuw de strijd aan te gaan met de duistere koningin. Gelukkig krijgen ze hulp van drie wel heel bijzondere geesten. Wie zal als eerste de magische amuletten vinden en de Geheime Poort weten te openen? Het lot van het Stelsel ligt in hun handen… (flaptekst)

Deel 2 in de serie Fabulant. Deel 1 beviel me erg goed dus dit tweede deel wilde ik graag lezen. Het omslag vind ik een hele verbetering met die van het eerste boek. Waar ik die redelijk plat en donker vond is deze een stuk dynamischer en maakt het nieuwsgierig.

 

Tijdens het lezen kon ik ook dit boek niet meer neerleggen. Marloes Kemming neemt de lezer mee in een wereld die intrigeert en nieuwsgierig maakt. Leuk is het dat het een fantasy-boek is dat zich afspeelt op Aarde. Op plekken waar wij dus ook kunnen komen. Deze plekken worden ook nog eens prachtig en zorgvuldig beschreven waardoor het voelt alsof je er zelf bij bent. Ondanks dat er geen illustraties in het boek zitten, krijg je toch een duidelijk beeld waar het zich afspeelt. Zijn er dingen die niet volledig zijn beschreven, kun je die mooi zelf invullen. Zo wordt je eigen fantasie ook nog eens geprikkeld.

 

Dit maakt dit boek een stuk overzichtelijker dan veel andere fantasy-boeken. Soms is de verzonnen wereld waar een boek zich in afspeelt zo onduidelijk en ingewikkeld dat het verhaal bijna niet te volgen is. Dat is hier zeker niet het geval. De wereld wordt goed en duidelijk omschreven. Vragen die overblijven worden (net als in deel één) later beantwoord in het boek, waardoor alle puzzelstukjes op hun plek vallen.

 

De hoofdpersonen worden treffend beschreven. Maar in dit boek springen de bij-personages er bovenuit voor mij. Vooral de drie geesten, Adah, Amos en Dante zijn een leuke toevoeging aan de boeken. Ze voegen humor en persoonlijkheid toe waardoor dit boek origineler wordt dan het eerste deel.

 

Marloes Kemming heeft een opvallende spontane schrijfstijl: het leest snel, is spannend en fantasierijk. Het verhaal is goed uitgedacht en klopt volledig. Door haar schrijfstijl kun je niet anders dan doorlezen. Het verhaal bestaat ook uit redelijk korte hoofdstukken die lekker weglezen.

 

Kortom: deel één was al leuk, maar dit tweede deel is wat mij betreft beter. Na het lezen wil je alleen maar verder kunnen lezen, toch zullen we nog moeten wachten op het volgende deel.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.