Boer Boris en de sneeuwpop


Het is bijna kerstmis en het heeft gesneeuwd.

Boer Boris, Berend en Sam maken een sneeuwpop.

Maar dan moet het niet gaat dooien! (flaptekst)

Ted van Lieshout en Philip Hopman gaan maar door. Alweer een nieuw deel in de populaire Boer Boris reeks! Dit keer weer passend in de tijd van het jaar: het gaat over een sneeuwpop. Afwisselend spelen de boeken over Boer Boris zich af op de boerderij óf juist ergens anders. Boer Boris en de sneeuwpop speelt zich weer ergens anders af. Wanneer Boris en zijn broertje en zusje een sneeuwpop hebben gemaakt en die dreigt te smelten gaan ze op pad, de sneeuwpop moet naar een plek met een kouder klimaat.

 

Bij elk nieuw boek in deze serie ben ik nieuwsgierig of het weer net zo’n goed boek is als tot nu toe alle boeken in de serie. Het is toch bijzonder hoe de makers dit hoge niveau weten vast te houden. Ergens verwacht ik daarom ook zeker niet dat een nieuw boek minder goed gaat zijn. En gelukkig klopt dat bij Boer Boris en de sneeuwpop. Want Ted van Lieshout schreef weer een erg leuk, doch simpel, verhaal. We hebben wel vaker een boek gelezen over een reis (Boer Boris en de luchtballon ging over een pinguïn die terug moest naar zijn familie) maar toch voelt dit als een totaal ander boek. Dat komt ook de geniale vondst van de tussenstop in Thialf. Want daar is het ook koud. Dit resulteert in twee prachtige platen van Thialf met een sneeuwpop midden op de schaatsbaan en de dieren van de boerderij die mee schaatsen. Een heerlijk moment in het boek. Ook de onverwachte hulp is erg leuk, dat maakt dit een geschikt boek voor Kerstmis. 

 

Na het zien van deze platen kan ik weer concluderen dat hét succes van deze serie komt door de combinatie van illustrator en auteur. Ze vullen elkaar zo goed aan dat alles wat ze maken een feestje is. De tekst op rijm van Ted van Lieshout leest heerlijk, het is een perfect voorleesboek. De illustraties van Philip Hopman zijn weer om door een ringetje te halen en zorgen ervoor dat je maar blijft kijken naar de bladzijden.

 

Kortom: weer een geslaagd deel in deze langlopende serie over Boer Boris. Kom maar op met meer!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb