De struikrovers


Alle boeken van Jonne Kramer spreken me aan. Toch heb ik er nog nooit eentje gelezen! Dat is bijzonder, maar het kwam er nooit van. Toen dit boek werd aangekondigd was ik nog enthousiaster en moest ik hem lezen. Nu heb ik dat dus ook echt gedaan.

 

Het zijn korte verhaaltjes over de struikrover, de spin, de eekhoorn en de wasbeer. Ze beleven avonturen in het bos, met andere grappige figuren en leuke situaties. Jonne Kramer schrijft op een luchtige manier en goed passend bij de doelgroep. De verhalen zijn grappig en nodigen uit tot een gesprek met de kinderen aan wie het wordt voorgelezen. Je leeft echt mee met de personages, de spanning van het wachten op iemand om te beroven is voelbaar aanwezig. Jonne Kramer schrijft perfecte verhaaltjes voor de doelgroep, kinderen gaan dit fantastisch vinden.

 

De illustraties zijn sfeervol en erg passend bij het verhaal. De karakters zijn leuk en vrolijk, de situaties herkenbaar en je wordt er blij van. Het omslag is prachtig in kleur en ergens mis je dat binnenin het boek. De illustraties waren dan nog veel uitsprekender geweest en dat had dit boek een leuker voorleesboek gemaakt.

Desalniettemin is dit een erg leuk boek en echt een aanrader om voor te lezen!   


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb