Seef met de sjees


Nog niet eerder las ik een boek van Rian Visser. Wel heb ik er veel voorbij zien komen, denk aan de serie over Blitz. Toch sprak het nooit genoeg aan om te lezen. Tot dit boek: Seef met de sjees. Op het omslag zie je een jongen zitten in een soort van vliegende rolstoel en dat maakt meteen nieuwsgierig.

 

Wat volgt is een totaal ander verhaal dan ik had verwacht. Seef komt uit de sprookjeswereld en zijn vleugels zijn bij een val kapot gegaan en nu kan hij niet meer vliegen. Lopen gaat ook moeilijk. Gelukkig ontmoet hij een vriendelijke man, Yasim die hem een rolstoel geeft. Een superstoel die zelfs kan vliegen.

 

Het is erg mooi dat er in dit boek zo zorgvuldig wordt omgegaan met iemand die een handicap heeft. Het omgaan met, accepteren en ook hoe anderen erop reageren komt allemaal terug in het verhaal. Rian Visser schrijft prettig, het boek leest makkelijk. Er komt zelfs nog emotie bij kijken wanneer Yasim wat over zijn achtergrond vertelt. Dit zorgt voor een extra lading in dit boek.

Het is mooi hoe Visser een moeilijk thema, handicaps, op een luchtige manier kan verwerken in een magisch sprookjesverhaal.

 

De illustraties van Hélène Jorda zijn kleurrijk en passen goed bij de sfeer van het verhaal. Het is een mooie aanvulling. Dit samen met het verhaal zorgt voor een leuk boek.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.