De redding van de zwevende oma


Spanning en sensatie in Hotel De Korenwolf: volgens een roddelblad is de bekende popster Izabel ondergedoken in het hotel. Ze zou zwaar in de put zitten nadat haar vriendje het uitgemaakt heeft.

Eefie, Nina en Joost gaan op onderzoek uit. Gek genoeg bemoeit grote broer Pepijn zich er helemaal niet mee. Best vreemd, want zijn kamer hangt vol met posters van Izabel…

Maar de bende van De Korenwolf vergeet Izabel bijna als ze horen dat oma weggaat uit het hotel omdat ze de trappen niet meer goed op komt. Kunnen ze het geheim van Izabel ontrafelen én een oplossing verzinnen om oma in het hotel te houden? (flaptekst)

In 2000 kwam het eerste deel in de serie De bende van de Korenwolf uit. In 2019 kreeg de serie een make-over. Vanaf toen maakte Iris Boter de illustraties. Er kwamen twee nieuwe delen en een oud deel werd opnieuw uitgegeven. In 2023 werd er nog een oud deel opnieuw uitgegeven: De redding van de zwevende oma. Aan specifiek dit deel heb ik erg goede herinneringen. Dit was het eerste boek in de serie dat ik las als kind en meteen was ik verliefd op het hotel. Ik wilde zelf in een hotel wonen! Nog steeds wanneer ik een boek uit deze serie lees krijg ik dit gevoel.

 

Deze nieuwe uitgave voelt als een warm bad. Het verhaal is nog steeds steengoed en doet nergens ouderwets aan. Jacques Vriens is gewoon een erg goede schrijver. Het verhaal loopt goed door, de spanning loopt op en alle personages hebben een functie. Vriens kan zich goed verplaatsen in jonge kinderen en hun denkwijze. Dit komt bij alle karakters terug, van kleuter Nina tot puber Pepijn, het lijkt allemaal te kloppen en is zelfs herkenbaar. Om dit als volwassene te kunnen is bijzonder.

 

De illustraties van Iris Boter zijn vrolijk en passen goed bij het verhaal én de serie. Het omslag is vrolijk en sluit goed aan bij de nieuwe make-over. Er zijn ondertussen 4 delen nu in deze uitgave en dat is al echt een serie te noemen. Ik hoop dat de oudere delen ook nog worden veranderd en dat er ook nog lekker nieuwe delen gaan komen. Want deze serie kan nog lang mee.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb