Een sterrensteen mysterie – Het boek der veranderingen


Elfie heeft haar eigen handboek om misdaadzaken op te lossen. Ze wil journalist worden en gaat daarom op onderzoek uit. Zo ontsnapt ze ook meteen aan haar maffe ouders. Die hebben een geheimzinnige praktijk aan huis: de Sterrensteen. Daar brouwen ze kruidendrankjes en voorspellen ze de toekomst van hun net zo maffe klanten. Elfie wil er niets mee te maken hebben. 

Maar dan laat zo’n vreemde klant van haar ouders een mysterieus boek bij haar achter. Kort daarna duiken er gevaarlijke figuren op in het dorp. In welk mysterie is Elfie verwikkeld geraakt? En hoe zit het met haar nieuwe buurjongen? Kan ze hem vertrouwen? (Flaptekst)

Er is een nieuw editie van deel 1 van De Sterrensteen – Het boek der veranderingen. Het debuut van Kelly van Kempen. Over dit eerste deel schreef ik toen:

 

‘Het verhaal over de Sterrensteen is leuk gevonden en goed uitgewerkt. Hoewel de situatie redelijk cliché is: hoofdpersoon schaamt zich voor ouders, er komen nieuwe buren, die buren hebben een zoon… Misschien cliché, maar is dat slecht? Nee. Want alle andere situaties, personen en gebeurtenissen zijn juist origineel: de Sterrensteen, de praktijk van Elfies ouders,  Elfie zelf die journalist wil worden en wat op zichzelf is, nog een voorbeeld noemen.

Elk hoofdstuk begint met een opsomming van verdachte gebeurtenissen en personen om in de gaten te houden. Je wordt zo meegenomen in de speurtocht van Elfie en Mats. Dat is ook nodig, want er gebeurt veel in het boek! Er zijn  veel personages in het boek  en je moet goed blijven opletten om iedereen uit elkaar te houden.

Achterin het boek staat nog wat informatie over sterrenbeelden en dat is interessant om te lezen.

Al met al: wat een ontzettend vrolijk boek. Het vraagt om meer! En gelukkig wordt er aan het eind een deel twee aangekondigd ‘De Sterrensteen – Het feest van de wolfmaan’. Ik ben erg benieuwd naar de volgende boeken van Kelly van Kempen, want dit debuut belooft veel.’

 

En dat vind ik nog steeds. De serie heeft een andere naam gekregen: Een Sterrensteen mysterie en een wat moderne look. Ondanks dat ik het vorige omslag en de schutbladen prachtig vind is het omslag van Paco Vink erg leuk. Het is aanlokkelijk en maakt nieuwsgierig om te lezen. Een erg goede zaak, want dit boek verdient meer aandacht. Ook zijn kleine illustraties bij de hoofdstukken zijn een mooie toevoeging. Het enige jammere is dat het nu een paperback is en geen hardcover.

 

Het geldt nog steeds: dit is een heerlijk debuut en Kelly van Kempen is nog steeds veelbelovend. Het tweede en derde deel in deze serie zijn ook heerlijk om te lezen en haar nieuwste boek De Vriezels is veelbelovend. Iemand om in de gaten te houden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb