Winnie de Poeh naar het paleis


‘Zeg Poeh, waar zullen we vandaag eens naartoe?’

’Met jou vind ik het overal leuk,’ zei Winnie de Poeh. (Flaptekst)

Sinds een paar jaar komen er nieuwe verhalen uit over Winnie de Poeh. En ik kan daar echt van genieten. Als kind heb ik de films gezien, de Disney-boeken gelezen en later heb ik de originele verhalen gelezen. Ik vind beide versies heerlijk. De sfeer tussen de dieren, de huizen en de boodschappen in de verhalen zijn prachtig. De originele illustraties zijn bijzonder gedetailleerd, terwijl de Disney tekeningen heel anders zijn: toch zijn de karakters goed te herkennen.

 

Dit nieuwe verhaal is deels gebaseerd op een origineel gedicht van A.A. Milne. Ook echt maar deels, want het verhaal gaat ook wel over het Paleis, maar verder is de gelijkenis ver te zoeken. Jeanne Willis heeft een leuk, simpel, verhaal geschreven over Winnie die samen met Christoffer naar Londen gaat en bij de koning op bezoek wil. Het verhaal bevat alle ingrediënten die horen bij een boek over de beer. Samen met de vrienden, plezier en een avontuur. De setting helpt ook nog eens goed met de sfeer: sneeuw werkt altijd.

 

Mark Burgess tekent fantastisch. Hij benut de locaties en het weer ten volste en maakt prachtige winterse platen. Je blijft er maar naar kijken. Zijn tekeningen zijn een combinatie van de originele illustraties en die van Disney, al neigt het meer naar de originele. Het is genieten om te zien hoe deze ‘oude’ karakters nog zo levendig zijn n nog steeds nieuwe avonturen beleven. Wat mij betreft volgen er nog veel meer.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.