Abel en Lot gaan verhuizen


Abel en Lot gaan verhuizen. Maar alleen met mama. Papa woont straks in een ander huis. Best spannend allemaal! Ze kennen in hun nieuwe straat nog helemaal geen andere kinderen en overal worden nieuwe huizen gebouwd. Het lijkt wel een grote zandbak. En er rijdt ook nog een hele mooie grote graafmachine rond. Als ze vrienden worden met de bestuurder daarvan, wordt het één groot feest. (flaptekst)

Het vrolijke omslag van dit boek vol verhaaltjes spreekt meteen aan. Door de vrolijke, sfeervolle kleuren springt het naar je toe. Het is bijna alsof je de sfeer kunt voelen.

Dit geldt ook voor de illustraties in het boek. Ze zijn allemaal volledig in kleur en passen precies bij het boek. Uitgeverij Moon heeft veel aandacht besteed aan deze uitgave en dat maakt het een mooi voorleesboek.

 

Ook de verhaaltjes van Ruby Coene zijn goed. Het is misschien wat standaard, er zijn wel meer van dit soort boeken geschreven, maar Coene schrijft op een fijne, lichtvoetige manier die ervoor zorgt dat je van elk verhaaltje geniet. Het zijn alledaagse situaties die de doelgroep zeker zal herkennen. Ook mooi zijn de verhalen over de scheiding van de ouders van Abel en Lot. Dit is een zwaar onderwerp, maar dit wordt nergens té zwaar gebracht.

 

Abel en Lot zijn gewoon echte kinderen, zo lijkt het als je dit boek leest. Hun uitspraken, hun gedrag en hun acties zie je helemaal voor je. Het is bijna alsof je over je eigen jeugd leest, want er zitten vast dingen bij die jij ook ooit hebt gedaan.

 

Dit is gewoon een heerlijk voorleesboek, mooi uitgegeven met mooie illustraties. Het vraagt om meer.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb