Er kwam een krokodil logeren


Harmen van Straaten is al jaren een grote naam in de Kinderboekenwereld. Zijn illustraties zijn niet meer weg te denken uit boeken. Ook maakt hij zelf boeken en Er kwam een krokodil logeren is zijn nieuwste werk.

 

Het is meteen heel typerend voor Harmen van Straaten. Zijn stijl is dusdanig herkenbaar dat je direct ziet dat dit boek van hem is. Het omslag is simpel maar doeltreffend en maakt nieuwsgierig. Al zijn illustraties zijn om door een ringetje te halen. Hoewel ze ook in het boek zelf soms simpel zijn, kloppen ze bij het verhaal en zijn ze ontzettend leuk om naar te kijken. De krokodil is geestig, de hoofdpersonages zijn herkenbaar en het verhaal is goed te volgen in de illustraties.

 

Wel heeft hij de tekst nodig om het verhaal echt te kunnen vertellen. Dat is zeker geen minpunt, ware het niet dat hij soms wel veel tekst gebruikt voor een prentenboek. Het verhaal is leuk en goed uitgewerkt, maar met iets minder tekst was het een makkelijker voorleesboek geweest.

 

Ondanks dat maken de illustraties alles goed en is het een erg leuk prentenboek geworden. Harmen van Straaten toont maar weer eens aan dat hij nog steeds een onmisbare illustrator is in Nederland.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb