Grimwoud


Nablijven is normaal gesproken niet zo spannend, maar op deze verdoemde dag is het angstaanjagend!

Alles lijkt doodnormaal als Angelo, Hayley, Gus en Naira op zaterdag het schoolplein op lopen. Maar al snel gebeuren er vreemde dingen. Er zijn dieren verdwenen, ze horen een eng deuntje en dan is opeens hun leraar weg! Het wordt steeds grimmiger...

Ze zullen snel moeten uitvogelen wat er aan de hand is en leren samenwerken om deze dag te overleven! (flaptekst)

Eigenlijk wist ik niet goed wat ik moest verwachten van dit boek. Een horrorboek, zo wordt het omschreven. De ondertitel verklapt het ook al: Nablijven was nog nooit zo angstaanjagend.

 

Nou en dat klopt wel. Of althans, uiteindelijk. Want ik moest wel even in het verhaal komen. De setting was niet meteen duidelijk voor mij, want het ging toch over nablijven? Maar blijkbaar is het bij deze school dan gebruikelijk om in het weekend te moeten komen: dat is nablijven. Ook is het geen gewone school zoals wij die hier in Nederland kennen. Dat maakt het allemaal lastig om te begrijpen wat er precies gebeurt eerst. Sommige vragen die je hebt worden pas veel later in het verhaal beantwoord. Dat is niet met elke vraag leuk, maar dit zorgt er wel voor dat je doorleest. Want je wilt antwoord op die vragen.

 

Het is een angstaanjagend verhaal. De auteur sleurt je letterlijk het verhaal in. Enge gebeurtenissen volgen elkaar in een rap tempo op. En tussendoor leren de hoofdpersonen elkaar kennen. Daardoor leer jij als lezer ook langzaam iedereen kennen. Dat is een pluspunt aan dit boek: de karakters worden uitgediept. Het is dus niet alleen maar horror, er is ook tijd voor emotie en diepgang.

 

Toch voelde het verhaal wel wat afgeraffeld. Het einde ging wat te gemakkelijk in mijn beleving. Ik ben wel oprecht benieuwd naar wat voor vervolgen er gaan komen. Want het vraagt zeker om meer. Het is een ideaal boek voor de 10+ die van spanning en sensatie houdt.

 

Het boek is vertaald door Thomas Olde Heuvelt, een bekende Nederlandse thrillerschrijver. Hij heeft het boek fijn vertaald waardoor het heerlijk leest en de spanning constant aanwezig is.   


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb