Game Helden tegen de voetbalgoden


De Game Helden zijn ontvoerd door aliens. Ze worden meegenomen naar een arena ver in het heelal. Daar is een toernooi gaande tussen de beste alien/voetbalteams uit het hele universum.

 

Samen met Bilal, een klasgenoot zonder superkrachten, moeten de Game Helden proberen het toernooi te winnen.

Maar de regels van het spel zijn heel anders dan op aarde. En bij verlies wordt de aarde veroverd.

 

Lukt het de Game Helden om hun tegenstanders te verslaan en weer veilig thuis te komen? (flaptekst)

Een paar jaar geleven begon uitgeverij Billy Bones een serie: Billy Bones Bazen.

De uitleg hierbij was:

In de samen lezen-boeken staan makkelijk te lezen woorden in kleur. Zo kun je zien welke woorden jij zelf kunt lezen. Wil je liever voorgelezen worden? Kies dan een voorlezen-boek. Als je lezen al (bijna) de baas bent, dan is een lekker lezen boek iets voor jou!

Game Helden was een serie binnen deze serie. Maar het logo van Billy Bones Bazen is nu verdwenen van de boeken en wordt nergens meer vermeld. Game Helden is nu echt een opzichzelfstaande serie geworden. Het is echt een boek voor beginnende lezers. Ze kunnen het zelf lezen (al kan voorlezen natuurlijk ook nog prima). Het mooie aan deze serie is dat er ook delen in stripvorm in zijn verwerkt. Dit zal kinderen nog meer aansporen om het boek te lezen. Alle illustraties zijn in kleur en nemen veel ruimte in beslag. Wanneer je door het boek bladert krijg je meteen zin om te gaan lezen. Paco Vink heeft prachtige illustraties gemaakt die goed passen bij het verhaal, de doelgroep en deze serie. Ze zijn vrolijk en spreken aan.

De vormgeving is overzichtelijk. Elke zin begint op een nieuw regel, waardoor het goed leesbaar is voor de beginnende lezer. Ook wordt er af en toe gebruik gemaakt van andere lettertypes en lettergrootte. Dit zorgt er allemaal voor dat het boek een kind meteen aanspreekt.

Marcel van Driel heeft goud in handen met deze serie. Het is het tweede deel dat ik lees, maar ik hoor er alleen maar goede dingen over. Dit komt natuurlijk door de originele en stoere avonturen die de helden beleven. Van Driel schrijft dan ook nog eens prettig, hij gebruikt geen moeilijke woorden en past zich helemaal aan de doelgroep aan. Hij bouwt de spanning goed op, waardoor je door moet lezen! En hoewel de titel doet vermoeden dat het over gamen gaat, valt dit mee. In dit deel in ieder geval gaat het bijna niet over gamen en zul je ook als niet-gamer kunnen genieten van dit boek.

Wat mij betreft is dit deel weer een geslaagd deel in de Game Helden-serie. Met deze boeken creëert Billy Bones zeker het  leesplezier bij kinderen. Een aanrader en ik ben benieuwd naar andere delen en de spin-off Bobbie Botjes. Die moet ik misschien nu toch maar gaan aanschaffen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb