Het is een zachte dag vandaag


Gedichten voor jong en oud over grote én kleine dingen, fijne én moeilijke momenten. Over later, dromen, onze aarde, respect, houden van, en nog veel meer. (flaptekst)

De vorige dichtbundel, Alle wensen van de wereld, van het duo Rian Visser en Janneke Ipenburg werd met veel lof onthaald. Het kreeg een zilveren Griffel en won de Gouden Poëziemedaille. Toch heb ik het boek niet gelezen en daar baalde ik van. En na het lezen van de tweede bundel van dit duo, Het is een zachte dag vandaag,weet ik dat ik die eerste bundel zeker ga aanschaffen.

 

Rian Visser schrijft zachte, lieve en mooie gedichten in dit boek. De verschillende onderwerpen zoals alleen zijn, de toekomst en oma die een pacemaker heeft zijn goed gekozen en uitermate geschikt voor kinderen. Visser schrijft in fijne zinnen en kiest zorgvuldig haar woorden. Ze schrijft ook korte gedichten en wijdt nergens teveel uit. Daardoor is het allemaal behapbaar om te lezen en voelt het nergens uitgerekt. Ik vind het knap hoe er is gedicht op een subtiele manier die nergens geforceerd aanvoelt.

 

De illustraties van Janneke Ipenburg zijn prachtig en passen perfect bij dit boek. Ze illustreert in zachte kleuren maar schroomt niet om veel kleuren te gebruiken. Elke bladzijde is prettig om te bekijken en heeft charme. Ook de wat donkerde illustraties zijn niet deprimerend maar toevallig wat donkerder dan een andere illustratie lijkt het.

 

Het is een perfecte aanvulling van mooie, liefdevolle gedichten met prachtige, sfeervolle illustraties. Ga dit lezen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.