Beloofd is beloofd, kleine panda’s


Wie wil dit prentenboek nou niet lezen. Twee superschattige rode panda’s kijken je met hun grote ogen aan. Die ogen smeken je bijna om het boek open te slaan. Dan kom je bij het schutblad. Dat heeft een hele andere sfeer. Het is een prachtig bergachtig landschap in een soort van zwart/blauw tint. Je krijgt meteen een idee van de omgeving waar dit verhaal zich in afspeelt. Wat volgt zijn stuk voor stuk prachtige platen waarin wordt gespeeld met diepte, licht, kleur en sfeer. Het is bizar hoe de illustrator, Jim Field, dit verhaal vormgeeft. Elke illustratie is stuk voor stuk een kunstwerk. Zelfs als het verhaal niets zou voorstellen, zou ik dit boek alleen al voor de illustraties willen hebben.

 

Maar ook het verhaal van Rachel Bright is heerlijk. Het boek gaat dus over de pandazusjes Jik en Len. Ze hebben hun moeder beloofd altijd bij elkaar te blijven en nooit te ver van huis te gaan. Je kunt al raden waar dit heengaat. Jik gaat toch stiekem op pad en lieve zusje Len gaat er achteraan zodat ze kan ingrijpen wanneer nodig. Het verhaal wordt zelfs even spannend, maar gelukkig loopt het allemaal goed af. De tekst is onderhoudend en leest makkelijk voor.

 

Maar toch blijven het de illustraties én de vormgeving die dit boek echt bijzonder maken. Want de illustraties en de tekst vullen elkaar prachtig aan en zorgen voor een goed doordacht prentenboek met een goed verhaal. Alle onderdelen aan dit prentenboek kloppen. De vormgeving is bijzonder goed gedaan. Niet elke bladzijde is gevuld met één grote illustraties, maar soms met meerdere. Ook moet je het boek een enkele keer draaien om zo op de juiste manier naar de illustratie te kijken. Zo komt het avontuur van de pandazusjes nog beter tot leven. Ik zou bijna elke plaat aan de muur willen hebben hangen, want ik kan er uren naar kijken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb