Foutje? Echt niet!


Oeps. Inkt gemorst. Foutje.

‘Ik? Een foutje? Echt niet!

Als ik wil, ben ik een… een…’

 

Je zult maar een foutje zijn. Een inktvlek van en illustrator… Dan heb je toevallig wel pure mazzel, want dan kun je alles worden wat je maar wilt: iets met vleugels, een vis in het water, een stuiterdier, een pretvlek een banjerbeest.. (flaptekst)


Al jaren verschijnen er prachtige boeken van Pieter Koolwijk en Linde Faas. Ik ben hartstikke fan van auteur én illustrator. De trilogie over Gozert is fantastisch, maar eigenlijk zijn alle boeken van dit duo dat. Dit jaar schrijft Koolwijk het Kinderboekenweekgeschenk en daarbij maakt Linde Faas gelukkig ook de illustraties. Ik kan niet wachten. En gelukkig is er nu al een lekker ander boek van dit duo. Hun eerste prentenboek samen! En wat voor één!

 

Enkel het idee en het omslag zijn al fantastisch. Want het boek gaat over inktvlek van een illustrator die zichzelf zeker geen foutje vindt, hij kan alles zijn wat hij maar wil! Een vis, een tor, een vogel en noem maar op. Wat een origineel idee en wat is het heerlijk uitgewerkt. Koolwijk gebruikt weinig woorden waardoor het een ideaal voorleesboek is geworden. Het gaat vooral om de platen waar je lekker samen naar kunt kijken.

 

Want als Linde Faas ergens goed in is zijn het prachtige platen maken met veel bijzondere details. Je kunt dit boek uren bekijken en nog steeds ontdek je weer nieuwe dingen! Super gaaf!

 

Het verhaal is misschien wat simpel, de boodschap is dat zeker niet. Want de vlek besluit het boek met de zinnen:

 

Ik ben wat ik wil.
Maar een foutje?

Echt niet!

 

En dat geldt natuurlijk ook voor de jonge lezers. Je mag zijn wat je wil zijn. Niemand is een foutje. Wat een prachtig prentenboek met een prachtige boodschap! Nu kan ik al helemaal niet meer wachten op het Kinderboekenweekgeschenk! Dat moet wel geweldig worden.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb