De appeltaart van hoop - Sarah Moore Fitzgerald


Het is geen gewone appeltaart.

Het is de appeltaart van hoop.

Nadat je een hap hebt genomen,

Ziet de wereld er ineens bijna helemaal

Anders uit. Dingen veranderen en tegen

De tijd dat je een hele punt op hebt,

Realiseer je je dat alles weer goed komt (flaptekst).

 

De titel, cover en flaptekst nodigen meteen uit om te gaan lezen. De warme kleuren spreken aan. De titel wekt nieuwsgierigheid op. De betoverende flaptekst geeft niets weg van het boek en je hebt geen idee waar je aan begint, maar je wilt het boek gewoon lezen.

 

Aan de binnenkant van de flap staat wat meer uitleg.

 

Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld.

Nu wordt hij vermist en vermoed wordt dat hij dood is.

Niemand lijkt zich daarover te verbazen behalve Oscars beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Zij zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met hem is gebeurd. Is Oscar nog in leven?

Is er nog een stukje hoop?

 

Het intrigerende verhaal wordt verteld door Meg, de beste vriendin van Oscar. Meteen aan het begin van het boek is duidelijk dat Oscar vermist is en vermoedelijk dood. Meg gaat op onderzoek uit,  want ze wil weten wat er is gebeurd met Oscar.

 

De manier waarop de gedachten van Meg worden beschreven is passend voor de leeftijd van Meg. Het verhaal ontvouwt zich langzaam maar na de oplossing duurt het verhaal nog redelijk lang. Hierin ontbreekt de spanningsboog waardoor het doorlezen wat moeilijker gaat. Dit kan voor kinderen het uitlezen van dit boek bemoeilijken.

Toch wordt het verhaal niet dusdanig beïnvloed hierdoor. Nee, het is een prettig boek om te lezen. De sfeer wordt goed neergezet, en de problemen in het boek komen goed overeen met de wereld van kinderen. Het is ook zeker een boek dat ik nog een keer kan lezen!

 

 ©De Leesplank 2020

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb