Het Boekenliefje - Helen Docherty & Thomas Docherty


Elke avond lezen de dieren van Holletje-in-‘t-Bos een verhaaltje voor het slapengaan. Tot hun boeken op een avond plots beginnen te verdwijnen. Een voor een. Is er misschien een boekendiefje in het dorp? En wie zou dat kunnen zijn? Lisa Langoor, een moedig konijntje, is vastbesloten het boekenmysterie op te lossen. Ze wil hun voorleesverhaaltjes terug, en wel nu meteen! (flaptekst)

 

Een prentenboek met de titel ‘Het Boekenliefje’? Die moet ik hebben! Dat was wat ik dacht toen ik een paar jaar geleden dit boek zag liggen in de winkel. Meestal ben ik sowieso wel iemand die een boek alleen al koopt voor de omslag of titel. Soms loopt dat niet goed af.
Maar deze keer wel. Want ‘Het Boekenliefje’ is een schattig prentenboek over Lisa Langoor. Het verhaal is goed uitgewerkt en neemt je mee op de zoektocht naar de boekendief.

 

De tekeningen zijn heel sfeervol. Grote delen van het verhaal spelen zich ’s avonds af, dus de tekeningen zijn noodgedwongen donker - maar toch niet eng of negatief. De tweede plaat is een overzichtsplaat van alle holletjes in het bos en in elk holletje lezen papa of mama een verhaaltje voor aan de kinderen. Buiten is het donker, maar binnen branden de lampjes. Een warme en veilige plek voor de jonge dieren.

 

Het verhaal wordt met weinig tekst verteld door Helen Docherty en dit geeft veel ruimte aan de platen die zijn gemaakt door haar man Thomas Docherty. Kijken en dan van alles ontdekken! Want er gebeurt veel in de afbeeldingen. Ze vullen het verhaal perfect aan en voegen zelfs leuke dingen toe. Ook het einde is zeer bevredigend. Bijna als laatste pagina is er weer een overzichtspagina met de holletjes. Maar er zijn toch een paar dingen anders. Probeer dit maar eens te ontdekken met je kinderen.

 

Dit is het enige boek van dit echtpaar dat is vertaald in het Nederlands. Ik hoop dat er nog andere boeken worden vertaald!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb