De Verkipping - Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer

Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer zijn als duo erg bekend geworden met de serie van Agent en Boef. Deze boeken zijn mateloos populair. Maar ze hebben veel meer prentenboeken gemaakt samen. Bijvoorbeeld Tim op de tegels en dus De Verkipping. Het prentenboek is alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Helaas, want het is een ontzettend fijn prentenboek.

 

Tjibbe Veldkamp heeft met dit prentenboek een pareltje afgeleverd. Het idee is ontzettend grappig en origineel. Varkens die worden ‘verkipt’. Maar de varkens zijn het hier – natuurlijk - niet mee eens en komen in actie. De tekst van Tjibbe Veldkamp is heel fijn om voor te lezen en nodigt uit om verder te lezen.

 

De illustraties van Kees de Boer zijn een feest om naar te kijken. Op elke plaat gebeurt van alles en de dieren zijn afgebeeld met menselijke emoties, waardoor het verhaal wat gevoeliger wordt. Vooral bijzonder aan zijn illustraties is de humor. Het Verkipte Varken 405 is erg grappig afgebeeld. En als je op de laatste afbeelding naar de boer kijkt, vind je ook nog een leuke grap. Ga maar eens kijken!

 

Voor mij een van de betere prentenboeken van Tjibbe Veldkamp. En Kees de Boer levert, zoals we gewend zijn, ontzettend goed werk.‘Varkens,’ zei de nieuwe boer.

‘Hoeveel eieren hebben jullie deze week gelegd?’

 


De nieuwe boer wil dat de varkens eieren gaan leggen. Hij bouwt een Verkipmachine en stopt Varkentje 405 erin… (flaptekst)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb